Benzinmotoros láncfűrész 20 ezer ft alatt. Milyet érdemes venni?
Egy példa: [link]
Ha van valakinek jó tapasztalata valamelyik olcsó fűrésszel, akkor megoszthatná velem, hogy melyik az és hol érdemes venni. Okoskodókat nem kérek! Tisztába vagyok vele, hogy a Sthill és a Husqvarna a király, de arra amire nekem kell, nem érdemes 100 ezret költeni. Napokban kivágattam néhány fát és 3500ft/tankért vágta ki a fűrészes, ami azt jelenti, hogy 5-6 tank árából már vehetnék is egy fűrészt (kb. ennyi munka lenne még itt a házkörül), tehát "ingyen" lenne egy fűrészem. Azért nem lenne hátrány, ha többet is kibírna. Évi 1-2 tankot kellene csak vágnom, tehát nem érdemes beruházni profi gépre. Válaszokat köszönöm előre is!
20 ezer alatt ne vegyél. Én is a fuxtec-et ajánlom, azt lehet rendesen használni és nem fog tönkre menni az első köbméter fa után.
Nem lenne ingyen a fűrészed, mert kell abba benzin, olaj. Meg a fűrész mellé kell élezőkészlet különben használni sem tudod majd néhány tank után.
20K környékén ne is álmodozz olyan láncfűrészről, amelyikkel 80-90 cm átmérőjű diófatörzset Te át fogsz tudni vágni. Oda azért már teljesítmény is kell. Vagy ha mégis, akkor kínszenvedés lesz, és 2-3 ilyen fatörzs után dobhatod el azt a láncfűrészt. Esetleg valami márkásabb, használt láncfűrész, de 20K-ért inkább csak nagyon leharcoltakat adnak el.
Ami normálisabb és ilyen célra való, azt 50K alatt nem kapod meg. Nem véletlenül kér a favágó 3500 Ft-ot tankonként a favágásért.
Ha ennyire ritkán vágsz fát, akkor esetleg érdemes lehet a bérlésen is gondolkodni. Normális szerszámot 5-10K/nap körül már lehet kölcsönözni. Egy ilyen szerszámmal öröm a munka; egy nap alatt több fát összeaprítasz vele, mint egy 20K Ft-os bazárossal egy egész hét alatt. A 80 centis diófatörzset fél-egy perc alatt kényelmesen át lehet vele vágni, míg egy kisteljesítményű láncfűrésszel akár egy óra hosszát is el lehet piszmogni, a pihentetési, tisztítgatási és szerelgetési időkkel együtt. Plusz ugye nincs szervizköltség, nem kell tárolni, nincs állagromlás, nem kell élezni, olajjal töltögetni, és a pénzed sem áll benne.
Amit tudok javasolni, hogy kérj valakitől kölcsön egy ilyen kis játékszert, és dolgozz vele, aztán bérelj egy napra egy normális láncfűrészt, és dolgozz azzal is. Ég és Föld a különbség, mintha kisollóval kéne lenyírnod egy focipálya füvét. A 20K Ft-os láncfűrész inkább csak gallyazásra alkalmas, semmint combnyi vastagságú fák folyamatos kuglizására.
Tisztelt Sceptic!
A bérlés nekem nagyon körülményes lenne, mert 30 km-re van a legközelebbi ilyen lehetőség, úgyhogy 2 út + a napi bérleti díj már egy fűrésznek látszó tárgy ára. Akkor már inkább 2-3-5 évente elhívom a fűrészes ismerősömet, hogy 1-2 tankot nyomjon ki, de akkor nem lesz fűrészem. Én elhiszem és tudom ezeket, amiket leírtál, mert a munkám miatt nélkülözhetetlen volt a láncfűrész, persze fűrészessel együtt. Ott Husqvarna-k voltak, amik napi 10 órát mentek, úgyhogy tudom, hogy mire képesek.
Az eredeti kérdés ez volt :
"Benzinmotoros láncfűrész 20 ezer ft alatt. Milyet érdemes venni?
Ha van valakinek jó tapasztalata valamelyik olcsó fűrésszel, akkor megoszthatná velem, hogy melyik az és hol érdemes venni."
Nos, erre nem kaptam választ, de ma a helyi piacon vettem egy ilyet 16 ezerért újan: [link] , úgyhogy a témát ezzel én lezártam.
Köszönöm a kommenteket és a hasznos információkat mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!