Lótrágya is jó konyhakertbe? + még pár trágyázással kapcsolatos kérdés
1. Jó a lótrágya is? Mert van a közelben egy lovarda, ahonnan tudnék ingyen szerezni akármennyit.
2. Milyen mennyiségű trágya kell, mondjuk négyzetméterenként?
3. Mikor érdemes trágyázni? Úgy hallottam, hogy ősszel, de pl. most ha pár héten belül trágyázom, az jó?
4. Van még valami fontos tudnivaló a trágyázással kapcsolatban?
Konyhakertről van szó, zöldségeket termesztünk saját fogyasztásra.
Ha nincs más,meg még ingyen is van,vigyél rá bőven.
Terítsd meg hogy ne látszódjon a föld .Most ősszel,és ne engedd kiszáradni,igyekezzél a föld alá forgatni .
Én csak egy kis csíkot tudtam be lótrágyázni,de szép volta termény ott .
Jó, de a nagyon frissen nem, mert tele van milliónyi féreggel, ami hazavághatja pl. a hónapos retket. Egy télnek lennie kell közötte.
Kb. 100 nm-re kell egy köbméter, ha előtte nem volt trágyázva. Következő évben, komposztáló használatával a fele is bőven elég. Ne legyen szalmás.
Most is trágyázhatsz és be is áshatod, csak ilyenkor sokan vannak a kertekben és büdöskés ha leborítanak egy adaggal a ház elé. Viszont tavasszal érdemes ismét megforgatni a talajt egy kapálógéppel, mert a sok őszi esőtől vissza fog tömörödni.
Van egy szer, amivel érdemes lepermetezni a kártevők, bolhák elszaporodása ellen. Beásás előtt.
Egyes vélekedések szerint bevonzza a lótetűt, de erre nincs bizonyíték. A kisfák tövébe nagyobb mennyiségben is beáshatsz. Minél régebbi a trágya, annál jobb, de azért 2-3 évnél tovább nem kell érlelni. Lovardában nem fogják évekig őrizgetni, a trágyadomb meg elég csúfos, így meg kell elégedni a viszonylag frissel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!