Ha erkélyládában nevelek petrezselymet, csak a zöldjéért, akkor is jó, ha ritkítom?
Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy ha kb 5 cm távolságra ritkítom, akkor tudnak erős gyökerek fejlődni. De lehet, hogy jobb lenne sűrűbbre hagyni. Jelenleg kb 2 cm-re van ritkítva, de még kicsi a zöldje is.2013. júl. 20. 19:54
1/7 anonim válasza:
2cm az kevés. Az 5cm az kb jó lesz. Ritkítsd ki.
2/7 anonim válasza:
Én levélpetrezselyemnek való magot vetettem, és nem ritkítottam. Ennek eleve nincs olyan erős gyökere, de talán 1 cm-re jó lett volna kiritkítani, most már azt gondolom.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. :)
Igen, tudom, hogy a levélpetrezselyem lett volna az ideálisabb, bár annak annyira intenzív az íze, igaz lehet belőle többet is rakni az ételbe.
Épp nem lehetett kapni levélpetrezselyem magot, ezért (is) rendes petrezselymet vettem.
Azért, ha levélpetrezselymet vetek majd, az 1 cm-es ritkítást jó ötletnek gondolom én is.
Most ezt a vetést ki fogom ritkítani 5 cm-esre.
2013. júl. 21. 09:49
4/7 A kérdező kommentje:
Javítás:
Nem annyira intenzív az íze a levélpetrezselyemnek...
Anyum kertjében évekig volt levélpetrezselyem, bőségesen termett és nem is volt olyan érzékeny, mint a gyökérpetrezselyem.
Jövőre lehet, hogy vetek ilyet és olyat is...
2013. júl. 21. 09:52
5/7 Aspartia válasza:
hát ha tényleg levélnek karod, akkor szerintem nem kell ritkítani.
6/7 A kérdező kommentje:
Most már mindegy... ritkítottam 5 centire. ;)
Van egy pár, amit kicsit sűrűbben hagytam, majd kiderül, hogy mi lesz vele.
2013. júl. 23. 07:29
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!