Ha most vetnék petrezselymet, kikelne?
Figyelt kérdés
Tavasszal, áprilisban vetettem, de a rendszeres locsolás ellenére sem lett belőle semmi. Érdemes lenne még most próbálkoznom, vagy majd inkább már csak ősszel?2013. jún. 30. 20:07
1/3 anonim válasza:
Nem lenne érdemes, mert a csírázáshoz nedvességre van szüksége, viszont mélyről (4-5 centi) nem kel ki, hanem megfő, mivel hűvösebb időben csírázik jobban max 2 centi mélyről. Nem tudnád garantálni a 40 fokos melegben, hogy a talaj ne legyen 20 foknál melegebb és ne száradjon ki nagyon napközben. Ha ki is kelne egy 10 centis levelű valami lenne belőle őszre gyökér nélkül. Ősszel nem szokás petrezselymet vetni, inkább márciusban. A problémáddal nem állsz egyedül, mert áprilisban kevés volt az eső, aztán nagyon meleg lett, amikor a gyökerek még nem érték el a megfelelő mélységet, kvázi sárgás levéllel vegetálnak 5-10 centis cérnavékony gyökérzettel.
2/3 anonim válasza:
Ha megmarad, de nem gyökeresedik meg, akkor se ess kétségbe, mert a nagy része simán áttelel, és így egész télen szedhetsz a kertből friss petrezselymet! A feleségem is bent szokta hagyni télire a satnyákat a zöldje miatt!
:D
3/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy egész évben lehet vetni, ha nincs fagy.
Kb 1 hónapja vetettem el a magokat kb 1 cm mélyen ládába. Renszeresen locsoltam, hogy ne legyen túl nedves, de ki se száradjon. Most olyan 5 cm magas a zöldje, eddig nagyon egészséges.
Szinte minden mag kikelt, a szívem sajgott a ritkításnál...
Azok az egyedek nyúltak meg kicsit, amelyik nem kapott elég napfényt.
Szerintem próbáld meg akár nyáron is, bár biztos nem jó a legnagyobb hőségben, ami most jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!