Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy narancsmagból hogy csinálj...

Egy narancsmagból hogy csináljak narancsbokrot?

Figyelt kérdés
Most hogy fogok egy narancsot kiszedem belőle a magot, éssss? mi jön? Szárítsam ki? Milyen földbe tegyem? Hogy locsoljam ilyenek??
2009. okt. 19. 14:44
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Van itthon ilyen kertészkönyvem de nincs benne a narancs.
2009. okt. 19. 14:50
 2/11 anonim ***** válasza:

Akár rögtön is teheted földbe, bármilyen virágföld megfelel, tartsd nedvesen és várj.

Viszont ebböl nem lesz termö fácskád, de disznövényként is nagyon szép. Nyáron napon szeret lenni, télen viszont hüvös teleltetö helyet igényel, fütött lakásban hamar tönkremegy.

2009. okt. 19. 18:25
 3/11 anonim ***** válasza:
Én ültettem néhány éve,ültesd kisebb cserépbe,több magot rakjál bele néhány hét alatt ki fog kelni,de jobb tavasszal ültetni mert a napon jobban fejlődik ha kikel.Tavasztól őszig legjobb kint tartani napos helyen és ha növekszik mindig nagyobb cserépbe kell ültetni.Tavasztól-őszig bőségesen kell öntözni,télen csak elvétve a levelén látszik ha vizet kíván.Ha télen túl sok levelet veszítene akkor nem kell kétségbe esni mert a napon tavasszal újra belombosodik.Teremni valószínűleg nem fog de szép fává lehet nevelni szép dísznövény nevelhető belőle.Ha a levelét a kézben szétmorzsoljuk akkor narancs illata van.Ha kísérletező típus vagy próbáld ki!
2009. okt. 20. 18:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Dejó ezt én is kipróbálom,Ha 2 naponta meglocsolom jó?Mennyi idő alatt nő kb 10-15cm-re?
2009. okt. 21. 21:03
 5/11 A kérdező kommentje:
nem toom, én tegnap ültettem még semmi
2009. okt. 21. 21:12
 6/11 anonim válasza:
0%
Ez a kérdés szerintem h*lyeség mert a narancs csak a meleg éghajlatot kedveli és nem hiszem hogy valaha is ki fog kelni neked a földből.
2009. dec. 29. 15:15
 7/11 anonim ***** válasza:

ma 15:15-ös: miért ne kelne ki - a mediterraneumban ilyenkor éppen hogy csak fagymentes az idöjárás és csapadékos, nyárom meg meleg és száraz.

De hogy megnyugtassalak, nekem a magol vetett citzomfám már terem, a narancs meg kb 1,5 méteres fácska. (Nyilván nem tudták, hogy szerinted nem szabad kikelniük...)

2009. dec. 29. 17:15
 8/11 A kérdező kommentje:
xD nem keltek ki :(
2009. dec. 29. 23:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy hogyan akartad kikeltetni, de nem szabad túlságosan sokat öntözni, a földnek nem szabad vizesnek lenni, mert elrohadnak a magok - a legtöbben ezzel rontják el a dolgot.

Ezen kivül van sok gyümölcs, amit sugárzással tartósitanak, és annak a magjai nem csiraképesek többé. De ha többször próbálkozol, biztos, hogy fog sikerülni, ne add fel mindjárt.

2009. dec. 30. 08:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem itthon összesen 15 narancs fám van cserépben.Ahogy elültettem őket 2 hét múlva ki is jöttek és rohamosannőttek.Pedig melegen sem voltak és fényük se volt sok.
2010. jan. 3. 15:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!