Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lopásnak számít, ha szedek...

Lopásnak számít, ha szedek erről a fáról cseresznyét?

Figyelt kérdés

Az utca végén van egy elhagyatott nyaralóház, aminek a szélén áll egy nagy cseresznyefa. A cseresznyefa másik oldalán egy szintén elhagyatott terület van, ahol régen elkezdtek felhúzni egy házat, de nem fejezték be. Be lehet menni oda.

Szerintetek szedhetek erről a fáról gyümölcsöt? Vagy bunkóság lenne? Nem kilószámra gondoltam, hanem kimennék néha, és szednék egy tállal. Sajnos nálunk idén kevés cseresznye lesz, és az sem érik még, szinte az összes zöld.

17L

2013. jún. 14. 20:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

A mi telkünkön is van gyümölcsfa, de mindig lezabálták a tolvajok.

Megvettük, hetente locsoltuk, permeteztük, és amikor lehetett volna enni belőle akkor egyik hétvégén még éretlen volt, a másikon már nem volt semmi belőle.

Egyébként aki egyszeri járókelő az elhanyagoltnak is hiheti a telket, mert tele van díszcserjével, ami ha éppen nem virágzik, akkor olyan, mint az erdei dudva, meg a csicsóka sem sorokban nő.....

Szívesen rácsapnék a tettesnek a hátára egy gereblyével.

2013. jún. 15. 00:24
 12/15 anonim ***** válasza:
45%

7: Jó nagy baromságokat irkáltál össze! Ez a kedvencem:

"Például ha sarki házad van 5m-el kell hagyni a telek határától és csak oda építheted a kerítést."

2013. jún. 15. 08:39
 13/15 anonim ***** válasza:
23%

"az unokáival jóban is voltam, de már évek óta nem járnak ki ide"

Akkor keresd meg az unokákat, hogy nem baj-e, ha leszeded a cseresznyét.

A ház előtt közterületen álló fa pedig önkormányzati tulajdon, sem a közelben lakóknak, sem az arra járóknak nincs joga leszedni, csak az önkormányzatnak.

2013. jún. 15. 09:25
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Harkonnen áruld már el miért baromság!

6 éve építettem házat sarki telekre és betonoszlopokat leástam a telek határára (ahova kitűzték a telek határait)és arra húztam ki a dróthálót . Aztán jött a levél az önkormányzattól , hogy megbüntetnek másfél millióval ha nem viszem 5 méterrel beljebb a kerítést és azt a területet szabadon kell hagynom (nem keríthettem el). Akkor beszéltem az egyik ügyvéd ismerősömmel és kikereste és valóban volt/van olyan városi rendelet,hogy azt a részt szabadon kell hagynom. Azt már nem tudom megmondani, hogy mi volt a rendelet száma.

2013. jún. 15. 15:01
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Az enyém is sarok telek, és kint van a határon a zárt kerítés! Persze az út széléig még van 5-6 méter. Lehet,, hogy itt értelmesen mérték ki a telkeket? :D
2014. júl. 10. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!