Kezdőoldal » Otthon » Kert » A belvárosban, erkélyen...

A belvárosban, erkélyen termesztett zöldség szennyeződhet a közlekedésből adódó levegőszennyezés miatt?

Figyelt kérdés

VII. kerületi erkélyemen kezdem el idén pár fűszernövény, paradicsom, tépősaláta stb. termesztését.

A talaj tiszta azzal nem lehet baj, vegyszert nem kívánok használni,ez is kipipálva. Szennyezett levegő?

Alapos mosás elég a szálló por miatt, vagy egyéb probléma is lehet?

2013. márc. 28. 07:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha nem a földszinten laksz, akkor elég a mosás, mert a komolyabb szennyezödések a talajszinten magasak, feljebb egyre kevésbé.
2013. márc. 28. 07:17
 2/14 anonim válasza:
Hát én nem javaslom... főleg ha az erkély a kocsik felé néz.. mert ha ilyen belső udvaros erkély, akkor az annyira nem gáz, de ha kifele van az nem jó, én pl. nem szívesen ennék olyat..
2013. márc. 28. 07:18
 3/14 anonim ***** válasza:
31%

Kérdés, hogy merre néz az erkélyed (forgalmas utcafront, belsö udvar, kis utca), melyik szinten laksz, stb.

De szerintem hacsak nem föút melletti, utcára nézö földszinti erkélyröl van szó, még midnig jobb, mint a legtöbb kapható zöldségféle - ugyanis azokat is nagyrészt föutak mellett termeszik, méghozzá igen sok vegyszer használata mellett.

2013. márc. 28. 07:26
 4/14 A kérdező kommentje:
4. emelet, föntről, két oldalról zárt, utcára néző erkély. Forgalmas út kb. 100 méterre (Rákóczi út), az alattam lévő utca 1 irányú kisebb forgalommal.
2013. márc. 28. 07:28
 5/14 anonim ***** válasza:

A helyedben mindenképpen megpróbálnám, amikor csak lehet, alaposan "zuhanyozasd le" esténként a növényeket - igy lemosódik a npai szennyezödés nagyobb része.

Az igy termesztett zöldségfélék garantáltan tisztábban, egészségesebbek, mint a boltokban kaphatók többsége.

2013. márc. 28. 07:31
 6/14 anonim ***** válasza:
4.emeleten már jó. Figyelmedbe ajánlom a városi közösségi kerteket - [link]
2013. márc. 28. 08:51
 7/14 anonim ***** válasza:
Természetesen némi korom ráhull, de ólom már nincs ami beivódhatna. Ahogy fentebb írták, ha lemosod időnként, a gyökere már jelentéktelen káros anyagot szív vissza a talajból. Az sem szerencsésebb aki 3 km-el egy légifolyosó alatt lakik csak az annyira nem szembeötlő.
2013. márc. 28. 09:04
 8/14 anonim ***** válasza:
Lehet butaság de mi lenne ha fóliaval letakarnád?napi 1 orahosszara meg leemeled hogy friss levegö is jusson be
2013. márc. 28. 13:56
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha annyira kertészkedni akarsz,akkor azt ne egy erkélyen kezd el .nagy gyakorlattal rendelkező kiskert tulajdonosok

is meggondolnák ez.Én bíztosan .A növények gyökereinek is meg kell adni ami megjár,mert különben nem hozza a várt termést.A növényeknek sűrűen kell lazitni a földjüket .És mit szól ehhez az alattad lakó ? Én bizony nem dijaznám .

Az erkély nem erre való .Netán mennyire lehet terhelni is

2013. márc. 28. 14:49
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

A végére kicsit elkanyarodtunk a témától. Eddig vidéken éltem, az elkezdést az "erkélyi kertészkedésre" értettem, mondhatjuk, hogy ez amolyan gyenge hiánypótlás féle.

Az erkély meglehetősen nagy, homlokzatba süllyesztett és nyilván nem dinnyeföldet akarok kialakítani, kb. 150-200 kiló plusz terhelést illik elbírnia.

Mivel az erélyre sehonnan nincs rálátás a szomszédaim max akkor veszik észre ha átjönnek.

Ha éjszaka is csendes üzemmódú növényeket választok a szomszédokkal nem lesz gond :)

2013. márc. 28. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!