Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megéri fóliasátrat tenni a...

Megéri fóliasátrat tenni a kertbe?

Figyelt kérdés
Kialakítottunk egy részt a kertben konyhakert céljára. Egy kisebb fóliasátor is elférne itt, akár olyan, amilyeneket a barkácsáruházakban készen lehet kapni. Érdemes lenne-e felállítani egy fóliasátrat? Többet, jobban teremnek-e a zöldségek a fóliasátorban, mint a szabad ég alatt? Mik az előnyei a fóliasátornak a szabad ég alatti konyhakerttel szemben?

2013. febr. 22. 13:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%

Mekkora méretű az a fólia sátor,és mennyi az ára .

Ahhoz jobban lehet viszonyítani .

2013. febr. 22. 14:06
 2/21 anonim ***** válasza:
42%

A fóliasátor kicsit költséges, majdnem ilyen hasznos, de sokkal olcsóbb a fóliaalagút.

(ez kb fél méter magas hosszú fóliasátor, ami pl. a palántanevelést szolgálja)

2013. febr. 22. 14:15
 3/21 anonim ***** válasza:
57%

Hát nekünk volt fóliasátor,de nem igazán éri meg,mert egy nagyobb szél,vagy vihar szétszabja rajt a fóliát,ha szélvédett helyen van,akkor is cserélni kell rajt a fóliát 1-2 évente,ami nem olcsóság.Nem hiszem,hogy visszahozza az árát. gyakrabban kell öntözni,mert nagyon nagy forróság tud bent lenni,meg szellőztetni is kell,nehogy meggyulladjanak bent a palántok,mert ha kint 30 fok van,a fóliában 50 :)annyi,hogy előbb ki lehet ültetni mindent,mint szabad földbe,ezért előbb is teremnek,és tény,hogy nagyobbra nő minden a kedvező feltételek miatt, csak az a baj,hogy a gaz is. én nem győztem gyomlálni,ráadásul 50 fokban nem is kellemes :)

Hát döntsd el,hogy megéri-e neked,mennyi időd van rá, de nekem biztos,hogy többet nem kéne :) puszi :)

2013. febr. 22. 14:21
 4/21 anonim ***** válasza:
24%

Másrészt az áldott jó napsütés nem éri a termésedet közvetlenül, tehát beérik ugyan a paprika-paradicsom, egyebek, de hírül sem lesznek olyan finomak, mint az u.n. szabadföldi érésű.

Ha kizárólag csak a család részére termeltek, én nem foglalkoznék vele, ha piacolni is akarsz, akkor talán a benne termetteket primőrként tudod árulni, de ha a fóliád nem fűtött, akkor még arra sincs garancia, hogy annyival előbb megterem benne a termés, mint a szabad földön.

Valóban nagyon drága és az általa biztosított eredmény kérdéses.

2013. febr. 22. 14:29
 5/21 anonim ***** válasza:
60%

A benne termett zöldség nem lesz rosszabb ízű!

Honnan veszitek ezt a hülyeséget?

2013. febr. 22. 15:17
 6/21 anonim ***** válasza:
57%

Aki azt mondja, hogy a fóliasátras rosszabb, az saját termesztésű fóliást biztosan nem evett csak boltit!

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__4020320-mennyire..

2013. febr. 22. 15:28
 7/21 anonim ***** válasza:
44%

Fólisátrat az csináljon első sorban aki ért is a növény termesztéshez.Aztán akinek van ideje rá,gondolok itt az

ajtó,vagy ablak nyitogatására az időjárás függvényében .

Legyen víz bőven az öntözéshez .Permetezni itt is kell .

Hetente egyszer kapálni,mert a víz a földet a gyökerekhez tömöriti .Ami elmaradhatatlan az istálló trágya .Ha nincs a földbe erő,elmarad a várt termés is .Jó a fólia addig,

amig a növények ültetés után beindulnak.Illetve korán lehet bent saláta ,retek .A több évet is kibiró fólia

drága.A másikat a nap 2-3 év alatt tönkre teszi.

Már nem fóliázunk mi sem.A kicsi is sok energiát emészt fel .Nincs arányban a befektetés,(munka ,idő) és a termés

2013. febr. 22. 17:49
 8/21 anonim ***** válasza:
27%

Most miért írjátok, hogy hülyeség.

Az én ízlésem szerint sokkal finomabb, ízletesebb, aromásabb egy olyan paradicsom, vagy paprika, ami a szabad-földön közvetlen napsütötte helyen termett, és érett meg, mint ami a fóliában.

A saját véleményemet írtam, a saját ízlésem szerint írtam, és senkinek nincs joga ahhoz, hogy az ízlésemet hülyeségnek nevezze.

Joga van másként vélekedni, de nincs joga az én ízlésemet, véleményemet hülyeségnek nevezni!

Mindenki beszéljen a maga nevében, és ne kritizálja mások ízlését! Nem értem, hogy emberek honnét veszik azt, hogy csak az a jó, amit ők annak hisznek, gondolnak, akiknek a véleménye nem egyezik az övékével, azt már le kell hülyézni, stb. stb.

Tanuljátok már meg végre, hogy ételek-kaják tekintetében ízlések között jelentős különbségek vannak, lehetnek anélkül, hogy a másiké elvetni-való lenne!

2013. febr. 22. 18:01
 9/21 anonim ***** válasza:
31%

Kedves Utolsó!

Kérdésem:

saját termésű fóliást ettél-e már?

2013. febr. 22. 18:34
 10/21 anonim ***** válasza:
19%

A kolléganőmnek volt fóliája, ők nagyüzemileg termelték. Persze amikor szabadföldi még-már nincs, akkor az is nagyon jó tud lenni, de akkor is az a véleményem, hogy ízre, zamatra sokkal jobb, legalábbis én jobban szeretem azt, ami szabad-földön termett.

Nem feltétlen kell velem egyetérteni, de elvárom, hogy senki ne mondja az ízlésemre azt, hogy hülyeség!

Világos? Lehet tőlem akárkinek akármilyen véleménye, én tiszteletben tartom, de ugyanezt viszont elvárom én is.

2013. febr. 22. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!