Ültethetek a kertbe zöldségeket, ha ősszel nem ástam fel és nem trágyáztam meg azt?
Szóval van értelme vagy úgyse fog semmi teremni a trágyázás kihagyása miatt?
Vagy akár majd most tavasszal is elvégezhetem a trágyázást?
Egyébként milyen egyéb tavaszi kerti munkák vannak még?Pl:ásózás, metszés...stb Am virágot, gyümölcsfát mikor kell ültetni?
Kérlek segítsetek fontos lenne és nem igazán értek hozzá.
(Az is jó, ha linket ajánlotok.)
Előre is köszi ;)
Természetesen lehet ültetni .Ősszel trágyázni,csak szerves
trágyával szoktak,illetve hosszú időt igénybevevő műtrágyával .Pár éve csak tavasszal ások,illetve kapáló géppel dolgozom meg a földet mélyebbre. Csak ott mélyebbre
ahol szükség is van rá .Semmivel sem lett rosszabb minőségű terményem,mint amikor ősszel szántattam.
A szántás árából meg veszem a műtrágyát .A trágyát tavaszzal is rá lehet szórni,de azonnal alá is kell ásni,
mert kiszárad .Ha az időjárás engedi lehet a fákat
metszeni,lemosósni .Gyümölcs fákat csak akkor szabad ültetni ,ha a talaj nem fagyot.Igy a győkerekhez tud menni a föld,a ráöntött viz hozzá mossa ,nem marad légrés .A szabad földbe ültetett virágmagookal májusig várni kell .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!