Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ültethetek a kertbe zöldségeke...

Ültethetek a kertbe zöldségeket, ha ősszel nem ástam fel és nem trágyáztam meg azt?

Figyelt kérdés

Szóval van értelme vagy úgyse fog semmi teremni a trágyázás kihagyása miatt?

Vagy akár majd most tavasszal is elvégezhetem a trágyázást?

Egyébként milyen egyéb tavaszi kerti munkák vannak még?Pl:ásózás, metszés...stb Am virágot, gyümölcsfát mikor kell ültetni?

Kérlek segítsetek fontos lenne és nem igazán értek hozzá.

(Az is jó, ha linket ajánlotok.)

Előre is köszi ;)

2013. febr. 15. 13:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet ültetni .Ősszel trágyázni,csak szerves

trágyával szoktak,illetve hosszú időt igénybevevő műtrágyával .Pár éve csak tavasszal ások,illetve kapáló géppel dolgozom meg a földet mélyebbre. Csak ott mélyebbre

ahol szükség is van rá .Semmivel sem lett rosszabb minőségű terményem,mint amikor ősszel szántattam.

A szántás árából meg veszem a műtrágyát .A trágyát tavaszzal is rá lehet szórni,de azonnal alá is kell ásni,

mert kiszárad .Ha az időjárás engedi lehet a fákat

metszeni,lemosósni .Gyümölcs fákat csak akkor szabad ültetni ,ha a talaj nem fagyot.Igy a győkerekhez tud menni a föld,a ráöntött viz hozzá mossa ,nem marad légrés .A szabad földbe ültetett virágmagookal májusig várni kell .

2013. febr. 15. 14:16
 2/2 anonim válasza:
Én csatlakozom az előttem lévőhöz évek óta tavasszl asok szántatok de még mindig jó bő termés volt DE megkell várni az ültetéshez az ideális hőmérsékletet!Palántázás után mikor már megerősödött a palánta eső előtt pici pétisót rakok majd később csalán és hagyma levelet áztatok és egy az öt arányban higitva locsolom nagyon sikeres és higabb állapotban még permetezek is vele rovarok és gombák ellen.Javaslom próbáld meg és ird meg véleményedet ,Garantálom sikered lessz:
2013. febr. 16. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!