Olvastam, hogy 2-3 napra be kell áztatni, és utána kell földbe ültetni. Nos, én múlt hét pénteken áztattam be, azóta nem volt időm elültetni, a vizet cseréltem rendszeresen, de holnap tudnám elültetni. A kérdés az, hogy elültethetem így, vagy inkább fogjak újakat, azokat rövidebb ideig áztassam és úgy ültessem el? Nem akarok fölöslegesen több hónapot várni egy növényre, ha már az első pár napban elrontottam... Mit tegyek?
mi is ültettünk datolyamagot, az egyiket vízbe áztattuk, a másikat meg simán csak eldugtuk és jól megöntöztük.
2015. jan. 20. 12:06
12/17 anonim válasza:
Én februárban kiszettem a datolyábol a magot alaposan lemostam és nedves rongyba tettem kb 20-30 °C os hőmérsékletere mikor kb 1 hónapon belül kicsíráztak csírával felfelé elültettem tejfölös poharakba virágföldbe és a csíra felfelé növekedése közbe egyszer csak lefelé ment meggyökeresedett majd egy hajtás jött felfelé és kibujt most május van és már kb 8-10cm esek
és látszik hogy már növekszik a levele a poharakat kinőtte 5 pálmát nagy cserépbe ültettem amik cserepesek lesznek a többi tizet kicsit nagyobb cserepekbe amik ki lesznek ültetve de van még 7 amiből három nem bujt ki azok is kilesznek ültetve 2 tönkrement ötöt pedig eladok. A datolyapálma jól megél magyarország kellemes mediterrán éghajlatán és a vörös és fehérföldben.Amúgy most 1 kókuszpálmát akarok ültetni és yuccát akarok szaporítani van valakinek ötlete hogyan kell.?
2015. máj. 24. 13:40
13/17 anonim válasza:
Szia meg vannak még a datolyák?
Hány centisek már?
2015. júl. 27. 17:03
14/17 anonim válasza:
Az aszalt datolyamagok kikelnek?
2015. nov. 6. 19:25
15/17 anonim válasza:
Igen!
2015. nov. 7. 09:17
16/17 anonim válasza:
Nem tudom, megnézi-e még valaki ezt a kérdést, de azt szeretném kérdezni, hogy nektek mennyi idő után jött több levele? Mert nekem csak egy nagy "fűszál" van és annyi.
2017. aug. 27. 20:10
17/17 anonim válasza:
Ennyi hülyeséget! Persze, datolyának, meg kókusznak való idő van itt. Hogyne! Bizonyítsátok már be, meg beszéljetek már a terméséről is, mert azért akarja a szerencsétlen elültetni! Csak itt találtam olyat, hogy azt állították, hogy kiültették. Találtam egy angol videót amiben egy nő beszélt arról, hogy csak klónt érdemes ültetni, mert hallott valami kínairól aki vett tán 1kg magot, és 10 olyan kelt ki ami ehető, és ebből egy olyan kelt ki belőle ami finom is volt. Én nyitott vagyok, de bizonyíték hiányában irreális állítás, hogy itt egyáltalán megmarad ehető datolya, vagy kókusz. Tényleg azért már bárki megmutathatja bárhogy. De még akkor is kétséges, hogy ehető, és hogy terem. Mi értelme van arra buzdítani az embereket, hogy egy életen át kínlódjanak feleslegesen?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!