Datolya mag ültetése így?
A 2-4napot nem muszáj betartani, minél több időt ázik annál jobban felpuhul a csonthéj, és hamarabb is csírázhat, vízben is szokták hajtatni főleg olyanok akik nem szeretnek egy földdel megrakott tejfölös poharat kerülgetni másfél hónapig :)
Tehát nyugodtan holnap eldughatod őket a földbe
20/F
Én áztatás nélkül dugtam le egyet. Fogalmam sem volt, hogy áztatni kellene...de kibujt.
Most már szép nagy, erős növényke kb.70 cm magas.
Ha már itt tartunk: valaki mondta, hogy átültetésnél nem szereti ha letörnek kis darabok a gyökeréből és ettől elpusztul.
Most az a helyzet, hogy a gyökerek sunyi módon kibújtak a cserép alján lévő lukakon:)
Gondoltam levágom a műanyag cserepet róla remélem nem sérül meg.
Kinek, mi a tapasztalata az átültetéssel? Mennyire sínylette meg?
Most már a végleges helyére tenném egy jó nagy hordóba.
4-es, kibírja a telet nálunk a datolya?
Ezt nem gondoltam volna.
Nem fagy el?
Mekkora volt mikor kiültetted?
Ezt egy éve ültettem,a múlt héten ültettem át mert több magot ültettem egy cserépbe.Nem áztattam,csak beletettem a földbe,elég jó százalékban kelt.A nyáron kinn volt a tűző napon és sok vizet kapott.Kíváncsian várom én is hogy hogyan fejlődik.Ne lepődj meg ha akár 2-3 hónapot is várni kell arra ,hogy kikeljen.
5-ös
Nálam is túl hajtott a gyökérzet, így levágtam róla a cserepet, és maradt rajta egy kis "föld labda" szakadtak le szálak, de megmaradt és jó %al még egy szár megtörést is túlélnek
20/F
Nekem a 10ből 8 kikelt :)
Már 40centisek kb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!