A kertem 30M-re van kb. a fúrott kúttól, szerintetek melyik szivattyút kellene megvennem és miért? A szaki azt mondta legalább egy 90Q-s hozamú legyen de itt a P is számít ugye.
Köszönöm! nekem is van egy íme: [link] és több kérdésem így nincs is.
Sógorom épp most mondja (most jöttek hétvégére) hogy a szüleinek is van fúrt kutuk 30M felett pár M-rel és egy 12Ez ft-os teszkós szivattyúval öntöztek egész nyáron, nekem így már elég az infó a döntéshez.
Ha 4cm átmérőjű a kutad és 9 méternél mélyebben van a vízszint, akkor fölöslegesen fúrattad.
A vízszint, amit madzaggal meg tudsz mérni, nem a kút mélysége!
A 8-9 méternél magasabbra nem lehet vizet szívni.
Mi egy 800W-os szivattyúval locsolunk 50 méter csővezetéken keresztül.
Az a hidrofolos dolog nekem is eszembe jutott! :) pont az csak 1500-as motorral, árban is jó és aknába is tudom majd tenni télire.
# 12/16 Időpont 02-23 10:03!
Feleslegesen fúrattam? ugyan ne mondj már ilyet, itten mindenkinek ilyen kútja van átlag 18-23M-en van víz de én hülye fejjel a 2. vízért választottam, igaz jobb vmivel a vízminőség mert nem büdös és tiszta iható is, 4-en ittunk eddig belőle és semmi bajunk szval így végül is vhol megérte, közel 60 ruppóba került :(
Bármennyire is hihetetlen de az olcsóbb teszkós vagy piacos ill házilag tákolt szivattyúkat használják öntözni és tökéletes, sőt! sógorom 4 éves kislánya (már 5 ez évben) is tudott vizet kézzel felpumpálni! na azé az nem semmi!
A kút mélységit nem tudom lemérni mert visszacsapó szelepes, de olyan 32M +1-2 M.
"A fizika törvényei miatt 9m körül a vízoszlop leszakad, ezért ennél mélyebben lévő üzemi vízszint esetén csak búvárszivattyú alkalmazható, ami tulajdonképpen nem szívja, hanem tolja a vizet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!