Milyen szivattyut vegyek kerti furt kutba? (reszletek)
Van egy kerti furt kutam 9,5 méter mély és kb 4,1 méter viz van benne a viz locsoláshoz kéne a kérdésem az hogy milyen szivattyut vegyek bele? A vizben homok van ha ez számit.
Eddig egy kb 5000 ft os szivattyu volt benne aminek a vizhozama nagyon kicsi és már elromlani látszik ezért kell egy uj egy jobb.
eddig ezt néztem
Neked sima kerti szivattyú kell, hol van ez a mélykúthoz:)
Egy jó minőségű kerti szivattyú olyan 50-60l/ perc vízhozammal, többet úgysem nagyon tudna a kutad sem.
Vízhozam szempontjából nem.
A szivattyúra szerelt csatlakozó átmérője számít, ne legyen korlátozó tényező, de egy 9.5 méteres kút vízhozama nincs akkora, hogy megérje rátenni egy 60l/percnél erősebb szivattyút.
A kerti szivattyúnak nem lesz tőle baja, eleve úgy van tervezve, van olyan szivattyú is, amit arra terveztek, hogy medencéből vegye fel a vizet.
A kút mellé ásol egy derítőmedencét, valami energiatakarékos megoldással( szélszivattyú) a medencébe szivattyúzod, ott ülepszik és utána öntözöl vele. A kerti szivattyúnál két dolog van, ami hamar be tudja adni a kulcsot, ha rossz a minősége: szénkefe és csapágy, bár a csapágyhoz több idő kell. Én mindenképp Pedrollot vennék, abban még nem csalódtam, az Extolban már igen. Al-Ko-t annyira nem ismerem, fűnyíróm van belőle, az jól szuperál, szerintem az is elég elfogadható termékeket gyárt, a Pedrollo elég húzós.
én ezt javaslom,nekünk is ilyen van és nagyon jó szivattyú.
bronz lapátjai vannak,
homokot egyik szivattyú sem szereti ezért jó lenne egy szűrőt rá rakni meg ne engedd le a kút aljáig.
ja egyébként vásárban 13-14ezer ért árulják,mi azt hiszem 11ért vettük pár éve.
plusz arra is figyelj hogy a szivattyú bele férje a kútba,múltkor is vettünk rokonnak egy szivattyút aztán kiderült hogy rosszul tudta a fúrt kútméretét és nem fér bele.
mielőtt megveszed bizonyosodj meg róla hogy bele fog férni.
köszönöm az eddigi válaszokat az ilyen hosszu cső alaku szivattyuk a tetejükön vagy az aljukon veszik fel a vizet ill mi az a visszacsapószelep?
bocsánat de teljesen laikus vagyok a témában
amit linkeltem az az alján szív,de van olyan is ami a 3/4-e magasságban,de jobb az ami az alján szív.
a visszacsapó szelep az azt hiszem ugyan az mint a lábszelep.
cső szivattyúhoz nem kell.
egyébként szerepe hogy vissza felé nem folyik a víz,tehát a kútból csak kifelé jön de vissza nem folyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!