Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kertem 30M-re van kb. a...

A kertem 30M-re van kb. a fúrott kúttól, szerintetek melyik szivattyút kellene megvennem és miért? A szaki azt mondta legalább egy 90Q-s hozamú legyen de itt a P is számít ugye.

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Ilyen a kutam: [link]

2013. febr. 23. 07:28
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy kb. 35M mélyen van, 2. vízeres a mester szerint.
2013. febr. 23. 07:36
 2/22 anonim válasza:
szia! ezekkel a szivatyùkkal az a baj, hogy max 10méter mélységről tudják erőlködés nélkül szívni!
2013. febr. 23. 08:00
 3/22 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm a választ de ezzel nem sokra mentem, robbanó motorost meg nem veszek mert azzal én dolgoztam a munkahelyemen és falta a benzint.

Mivel visszacsapó szelepes megoldás a kút így sztem meg úgy tudom jobban szívják a vizet.

2013. febr. 23. 08:23
 4/22 anonim ***** válasza:
Ezekkel kár próbálkozni! Egy 35 méteres kútból csak búvár, vagy mélykúti szivattyúval tudod felhúzni a vizet!
2013. febr. 23. 08:29
 5/22 A kérdező kommentje:

Meg az a baj hiába kérdeztem az üzletet nem válaszoltak, de ha erőlködik akkor sztem az 1300W-osat választom, vmi ugyanis kell hogy kiszívassam a vizet és öntözni tudjak.

Ja és most nézem nem 30M-re van hanem van az 50 is, szval messzire van a kúttól.

2013. febr. 23. 08:30
 6/22 anonim válasza:
Bizony, 35m mélység az nem kevés! Mivel kivitelezni én sem tudnám, két járható út közül próbálnék választani. Az egyik, hogy csőbúvár szivattyút alkalmazzak (mert amiket linkeltél szerintem eleve nem alkalmasak a feladatra). A másik pedig, hogy említett szakit/mestert megbíznám a szivattyú letelepítésével/kiépítésével. Ha működik fizetsz, ha nem akkor nem... Senkinek nem dolga mindenhez érteni, neki meg ez a szakmája!
2013. febr. 23. 08:37
 7/22 A kérdező kommentje:

Néztem a mélykúti szivattyút hát azt nem tudom a kb. 4cm-es átmérőjű csőbe beletenni! :D se a búvárszivattyút! akkor ha ezt szó szerint venném feleslegesen fúrattam ki a kutat? na mindegy! :) a szomszédé ennél is mélyebben van és hidrofolt tett rá és öntözött egész nyáron.

Van egy másik kútja is az meg 54 M tán szval, és azt is elektromossal fogja használni ez évben (tavaly fúratta).

Ez sztem jó lesz: LEO XJWm 180/42 víz szivattyú (3CL)

Teljesítmény 1100W

Feszültség 230 Volt

Max szívómélység 9 Méter

Szállítási teljesítmény 50-160 liter/perc

Emelőmagasság 32-15 méter

Szivócsatlakozás 5/4 coll

Nyomócsatlakozás 1 coll

Munkapont 21 méteren 5,4 m3/óra

Járókerék Rézötvözet

Garancia 1 év

230V, 1,1kW, 32m-en 3m3/h, 15m-en 9,6m3/h vízszállítás,Folyadékhőm +60°C-ig, 9m szívómélység, Rézötvözet járókerék

2013. febr. 23. 08:44
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Hogy jön ide a robbanómotor? A probléma, amire az első rámutatott, hogy ezek a szivattyúk max 9 méteres szívómagassággal rendelkeznek, neked meg kell 35 méter... Tehát túl gyengék neked neked. Ilyen magasságnál inkább mélykúti szivattyúk köztött kellene nézelődnöd.
2013. febr. 23. 08:48
 9/22 A kérdező kommentje:

A robbanó motorosra azért gondoltam leírom mert mindenki azt írja semmire valók az elektromosak a 32-35M-re de sztem ez nem teljesen igaz mivel ha a "mester" ugye azzal tisztította a kutakat fúrás után akkor nekem is jó fog lenni és azt is ajánlotta, mindegy tavasszal úgy is veszek egyet vsznű.

Mélykúti szivattyú? néztem őket de azt hogy tegyem rá a csőre ami kb. 4cm-es átmérőjű?

Egy dolog esett le itt hogy nagyobb P-nyű gép kell ami nekem szóba jöhet.

2013. febr. 23. 09:44
 10/22 anonim ***** válasza:

Itt van egy kis tanulmány, mielőtt bármit vennél:

[link]

2013. febr. 23. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!