Kivirágozhat az ibolyám?
Úgy, ha tudnád biztosítani a virágzáshoz megfelelő feltételeket.
Itt elsősorban a természetes fényre, vagyis a napra gondolok. Persze, kell még hozzá, egy kis tápoldat is, bár az ibolya nagyon igénytelen növény.
Tedd a lehető legnaposabb ablakba, hátha megembereli magát! :)
Na én tavaly csináltam ugyanezt!
Nekem nem sikerült, nem virágzott. Próbálkozni lehet persze...
Így ősszel véletlen kiforgattam a földből néhány tövet. Olyat is, ami virágzott már, olyat is, ami még nem, szóval több is volt.
Cserépbe, jó virágföldbe tettem, öntözgettem, hogy ne száradjon ki a földje, de persze túl sem öntöztem. Néha a leveleire is permeteztem egy kis vizet.
A régi levelek közül lassan el-elszáradt néhány, de közben folyamatosan hozott újabb és újabb leveleket...
Napfényes helyen volt ráadásul. A hőmérséklet 15-20 fok közötti volt.
De végül mégsem virágzott!
Tavasszal már a kertben alakultak a virágok, de a benti csak a leveleket növesztette!
Elképzelhető, hogy kell neki a hideg?!
Még egyszer nem próbálkozom ezzel, de ha megtenném, úgy tenném, hogy a most cserépbe ültetettet kint hagynám a kertben, had essen rá a hó, meg ami akar...
És valamikor januárban bevinném, hogy előbb életre keljen, mint a kinti társai.
Talán kell neki a fagyhatás, én nem is tudom, de így érzem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!