Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen tapoldatot hasznaljak...

Milyen tapoldatot hasznaljak talcas palantakra, hogy tovabb eljenek es jobban fejlodjenek?

Figyelt kérdés
A tavaly eloszor tettem talcaba palantakat de eleg kicsik maradtak es hamar elsargultak, eloszor is az lenne a cel hogy tovabb eljenek keves a fold a talcakban es igy nem tudnak iganzan fejlodni, masok tapoldatott hasznalnak de nem aruljak el milyet.

jan. 3. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szinte bármilyen jó. De palántanevelésre lehetőleg olyant használj, amire az van írva, hogy levéldísznövényekhez való. Vagy legalább általánost.

Túl kevés földdel felesleges próbálkozni. Ha nincs megfelelő helyed, csak meleg szobád, ott is felesleges.

Nekem sincs megfelelő helyem, ezért csak március közepén veteményezem el a palántákat, mert miután kikeltek, már ki lehet tenni őket védett helyre. Lassabban fognak nőni, de szép egészségesek lesznek.

jan. 3. 10:09
 2/4 A kérdező kommentje:
mi szallas palantatkat arulunk de mostanaban nagyobb a kereslet a talcasra, tavaly 105 rekeszes talcaba vetettuk a paprikat de nem nottek meg csak 10cm re de vastagok voltak, 60 talca es tapoldat jo lenne hozza?
jan. 5. 17:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát, én már 104-esben is láttam nagy és erős palántákat... Mondjuk, én nem vettem volna belőle, mert az apró helyen elhelyezkedő gyökerek kiültetés után nem tudják elég sok földből gyűjtögetni a vizet, jó esetben csak nehezebb az indulás, rossz esetben meg kiszárad az egész, ha nem tudom elégszer öntözni.

Nyilván minél kisebb a sejt, annál több szakértelem meg munka kell hozzá. Pl. időzített öntözés. Mivel ilyen kevés föld egyből kiszárad, aztán a palánta nem fog fejlődni. De tápanyaghiány esetén se fog fejlődni, meg hideg hely esetén se. Mindennek klappolni kell.

jan. 5. 17:13
 4/4 A kérdező kommentje:
enegem nem erdekel ha visszamarad atultetes utan az a vevok dolga, szerintem a szallas palata a jobb
jan. 6. 07:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!