Kezdőoldal » Otthon » Kert » El lehet adni a telkünket?...

El lehet adni a telkünket? Lejjebb többi infó:

Figyelt kérdés

Nos, van egy kertes családi házunk és elöl is van telek /kert terület és hátul meg van egy nagy telek befüvesítve.

És körülbelül 900m2 lehet hátul a telek ezt el lehet adni? Kanyarodó aszfaltútra néz elég széles a "bejárat" eleje a teleknek ami az útra néz, most el van persze kerítve. Apu azt mondta, hogy csak úgy lehet eladni, hogyha szomszéd(hátsó kertszomszéd) megvenné. Másképp miért nem lehet? Egyáltalán létezik ilyen hogy csak neki lehet vagy apu füllentett? Hátul van a garázs is vagyis a garázstól számítva van a hátsó telek + garázs mögött a két derítő ami már benne van a hátsó telekben de hát azt elöl is meglehet oldani nem? Írjatok! Csak én annyira utálom a fűnyírást fél napomat bőven elveszi és elég lenne elöl törődni a kerttel teljesen fölöslegesen van hátul. Ja meg apu azt is mondta, hogy akkor veszít sokat az árából a ház. Tisztában vagyok vele, de akkor is felesleges nem akarjuk eladni a házat akkor miért ne...

2009. jún. 25. 19:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a hátsó rész uttal találkozik, akkor meg kell osztani a telket és eladható. viszont, ha majd egyszer valamelyikötök építeni akar ott a késsz telek.

ha most eladja apukád és nincs mibe bele fektetnie, akkor csak elpocsékolja a penzt.

ha viszont pl pár év múlva mikor neked lesz szükséged lakásra, házra vagy a telek lesz ott vagy akkor adja el és vesz neked belöle egy lakást.

2009. jún. 25. 19:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem,hogy a ház árából sokat veszítene,ha nem lenne ekkora telek hozzá.A polgármesteri hivatalban kellene megérdeklődnötök,hogy a telek megosztható-e?Aki megveszi,az milyen célra használhatja?Házépítés,művelné stb.)Ott megkapod a választ.
2009. jún. 25. 19:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Ha valaki megvenné akkor házépítésre használná és megoldható lenne szerintem, szomszédunknak tőlünk kellett sarokrészt vennie hogy kapuja legyen szoval abszolút megoldható mind lakás építésre mind mondjuk egy vállalatra. Igen ebben igazad van hogy egyszer oda építenék talán vagy öcsém, de egyrészt jobb távolabb lenni és úgy látogatni őket folyamatosan szerintem nem jó lehet az anyu apu szomszédom:S Ha meg itthon maradna v.melyikünk akkor emeletet húzunk házra mert lehet.

köszi a válaszokat

2009. jún. 25. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!