Honnan szerezzek zöld spárga vetőmagokat?
Valaki tudna esetleg a kérdésemre válaszolni?
Ne haragudjatok.. Valóban spárga-spárga, de nem fehéret szeretnék, hanem zöldet.
Egyrészt azt nem kell pucolni, másrészt én az ízét is jobban szeretem.
A fehér spárga a fényhiánytól (takarástól) nem zöldül be.
Amúgy az is zöld lenne.
Hm.. Akkor nem értem.. Már én is láttam anno kimondottan zöld spárga vetőmagot.
Köszi a tippet a tescoval kapcs. Megnézem ott is! :)
Azt mondjátok, hogy ugyan az a kettő? De nem értem, akkor miért árulják külön vetőmagként is? Mert tényleg én is láttam már.. úgy 2 éve, csak akkor még nem volt kertünk, így nem vettem.
Ugyanaz a termesztési mód mint a zellernél.. ha nem engeded fény közelébe, halványabb lesz a szára (halványítózeller, metélőzeller). Sokan azt hiszik zellernél is, hogy a zellergumó meg a halványítózeller két külön növény... pedig csak a termesztési mód más (árnyékolás-takarás)
Zöld spárga magot találhatsz, mert az a természetes megjelenése a spárgának. Fehérrel még nem találkoztam. Olyan nincs, hogy "fehér spárga" magot kiültetsz a kertbe, locsolod és fehér spárgád lesz. Azzal keményen melózni kell.
Úúú értem!
Érdekes, a zellerről sem tudtam ezt..
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!