Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen benzines fűnyírót...

Milyen benzines fűnyírót vegyek, amit nőként sem kínszenvedés használni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok 50 kg sem, 2000 m²-t kell nyírnom. Az elektromossal nem tudok ennyit nyírni, de eddig csak egész nagy benzineseket találtam. Önjárósak, de fákat, bokrokat is kell kerülgetni és fizikailag nem nagyon bírom. Van valakinek valami ötlete? Nem baj, ha nem tud széleset vágni és így tovább tart a munka, csak ne legyen nagyon nehéz.

tegnap 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
Aranyom a benzines kb. kétszer olyan nehéz mint az elektromos. 2000 m2 én fűkaszát vennék nőként is.
tegnap 17:25
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Inkább szerezz be 1 pasit 😄
tegnap 17:36
 3/10 anonim ***** válasza:

Nyilván nem használtam ezeket a gépeket, így a felhasználói tapasztalatoknak neked kell utána nézni, de keskeny önjárós pl. a Hecht 541 SX (40cm és még könnyű is), Husqvarna LC 140SP (szintén 40cm), AL-KO Easy 4.2 P-S (szintén könnyű, 42cm)

Ha ennél könnyebb gépet szeretnél az már nem önjárós. Valahol itt a 24kg környékén van a "pehelysúly" az önjárós gépeknél. Ha fát, bokrot is kell kerülgetni akár nem árt egy könnyű fűkasza is, lehet pl. akkus is, ha tudod tartani, hogy sűrűbben vágod a füvet.

Le a kalappal amúgy, én 3000m2-t nyírok (férfiként), nőként a 2000m2 rendben tartása az akármilyen géppel is dicséretes.

tegnap 17:45
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Honda HRG416PKE
tegnap 18:19
 5/10 Mad Max2 ***** válasza:
24%

egy önjáró benzines fűnyíró használata nem igényel komoly fizikumot.

Csak sétálsza fúnyíró, mögött, ha gondot okoz a fák kikerülése az nema fizikumod miatt lehet, hanem egyszerüen nincs annyi esezd hogy ezt az egszerű munkát is elvégezd.

tegnap 20:00
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Honda. Én is nő vagyok, hasonló nagyságú területet nyírok vele. Nagyon szeretem. Önjárós, megy szépen. Bár én néha vissza is húzom, de olyankor természetesen az önjáró nélkül. Ráadásul ez vadfű, sokkal nehezebb nyírni, mint a pázsitot.
tegnap 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Fűnyíró traktor, és kiegészítésnek egy aksis szegélynyíró.
tegnap 22:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát igen, a keskennyel jóval hosszabb idő, plusz mivel gyengébb, így gyakrabban is kell vágni, vagy kínlódás lesz.

2000 m2-t amúgy szerintem felesleges szép gyepnek nevelni.

Ráülős fűnyíróra nincs keret? Ekkora területnél az lenne a megoldás, ha fűkaszálni nem tudsz. Valamit valamiért. A te esetedben ez egy járható út, hogy pénzt költesz ráülősre.

ma 05:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem egy tökéletes gyepről van szó, hanem inkabb csak "zöld területről". Van férfi a háznál, csak bokaszalag szakadás miatt rám marad idén ez a szép feladat 😃 a hondáknak utánaolvasok. Kedves #5-ös, hidd el, van eszem, csak próbálnám kicsit könnyíteni a kerti melót. De irigyellek, hogy te csak sétálsz a fűnyíró után.
ma 06:26
 10/10 anonim ***** válasza:
51%

Jó az önjárós amíg körbe-körbe tudod előre járatni. Amint körözni kell egy fa körül, betolni, kihúzni, irányítani, lejtőre tolni az halál. Szóval a szélére és finom munkákhoz kell valami másik eszköz, pl. egy akkus kasza.

Nekem tizede amit vágok, de úgy kezdem akkussal körbe, szegélykő, fák, stb. aztán a közepét géppel. (Nekem Makita elektromos van, ezt nem tudom ajánlani.)

ma 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!