Milyen benzines fűnyírót vegyek, amit nőként sem kínszenvedés használni?

Nyilván nem használtam ezeket a gépeket, így a felhasználói tapasztalatoknak neked kell utána nézni, de keskeny önjárós pl. a Hecht 541 SX (40cm és még könnyű is), Husqvarna LC 140SP (szintén 40cm), AL-KO Easy 4.2 P-S (szintén könnyű, 42cm)
Ha ennél könnyebb gépet szeretnél az már nem önjárós. Valahol itt a 24kg környékén van a "pehelysúly" az önjárós gépeknél. Ha fát, bokrot is kell kerülgetni akár nem árt egy könnyű fűkasza is, lehet pl. akkus is, ha tudod tartani, hogy sűrűbben vágod a füvet.
Le a kalappal amúgy, én 3000m2-t nyírok (férfiként), nőként a 2000m2 rendben tartása az akármilyen géppel is dicséretes.

egy önjáró benzines fűnyíró használata nem igényel komoly fizikumot.
Csak sétálsza fúnyíró, mögött, ha gondot okoz a fák kikerülése az nema fizikumod miatt lehet, hanem egyszerüen nincs annyi esezd hogy ezt az egszerű munkát is elvégezd.

Hát igen, a keskennyel jóval hosszabb idő, plusz mivel gyengébb, így gyakrabban is kell vágni, vagy kínlódás lesz.
2000 m2-t amúgy szerintem felesleges szép gyepnek nevelni.
Ráülős fűnyíróra nincs keret? Ekkora területnél az lenne a megoldás, ha fűkaszálni nem tudsz. Valamit valamiért. A te esetedben ez egy járható út, hogy pénzt költesz ráülősre.

Jó az önjárós amíg körbe-körbe tudod előre járatni. Amint körözni kell egy fa körül, betolni, kihúzni, irányítani, lejtőre tolni az halál. Szóval a szélére és finom munkákhoz kell valami másik eszköz, pl. egy akkus kasza.
Nekem tizede amit vágok, de úgy kezdem akkussal körbe, szegélykő, fák, stb. aztán a közepét géppel. (Nekem Makita elektromos van, ezt nem tudom ajánlani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!