Ha sütésnél ráég szaft a fémre azt, hogy szoktátok felszedni, ahogy nem nagyon kínszenvedés?





Tepsiben vagy serpenyőben?
Milyen anyagra ég rá, mázas, teflon, cserép, vas, alumínium?










Nedves szivaccsal, utána papírtörlő, mert az enyém inox.
De én ahogy észreveszem letakarítom, mert nem akarom, hogy a dörzsöléstől karcos legyen.
A zománcosnál is így csináltam, de ha mégis ráégett, akkor hideg zsíroldó és szevasz.





#1 Klasszikus régi fekete fém tepsi, ami a gáz sütőkben lenni szokott, asszem zománcozva lehet.
Csináltam egy képet, így rászenesedett és kemény:










Halfüstölőt szoktam dzsuvázni, na abban minden van.
Telenyomom forró vízzel és megszórom trisóval, majd hagyom ázni. 1-2 órával később sima szivaccsal letörölhető nagyon könnyen.
Köszi mindenkinek. Ezekkel a hideg zsíroldóval és a trisóval mennyire kell óvatosan bánni, utána mennyire mossátok még le, elég leöblíteni vagy azért jobban kell, hogy ne maradjon rajta, ti hogy csináljátok?
Amúgy bármi ilyen trükk jöhet még :D





A hideg zsíroldó nagyon durva cucc!!!!
Első körben tedd a kádra a tepsit (ha van kádra rakható izéd az lenne a legjobb, és azon dolgozhatsz) önts bele trisót pár evőkanállal és öntsd fel forró vízzel aztán hagyd ott amíg jól le nem hűl. Majd vastag gumikesztyűben és sima konyhai dörzsszivaccsal lesimogathatod. Nem kell vele veszekedni, ha kevés, megismétled.
A hideg zsíroldót a száraz sütőlapra kell sprickolni célirányosan. Otthagyod, lesimogatod. De a tiéd már szarrá van égetve...
C verzió, extradurva. Felforrósítod a tepsit, majd rásprickolod a hideg zsíroldót. De ezt csakis maxira kapcsolt szagelszívó alatt, mert auschwitzot alázó gáz fog felszabadulni!!! Egyedül ne merd csinálni, valaki legyen otthon, hogy tudja hívni a mentőt.
Egyébként pont emiatt kellene minden használat után tisztességesen azonnal elmosni, sokkal könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!