Tényleg ilyen kínszenvedés használtautót venni, vagy csak én gondolom túl?
Eddig akárkivel beszéltem, mindig telefonban derülnek ki a turpisságok. Miért nem írják le a hirdetésben, miért jó, hogy naponta 20-an hívják őket, elmondják az autó le nem írt bajait, majd lerakják.
A teljesség igénye nélkül:
- 10 éve van nálam az autó, azóta világít a check engine led, SENKI NEM JÖN RÁ MIÉRT (:DD), pedig már kiolvasták a kódot, kiütötték, de mindig visszajön 1-2 hónap használat után, igazából gondot nem okoz. (nyilván nem fogom így megvenni az autót)
- Hát, nagy baja nincs, csak elfogy a víz belőle 5 havonta, volt már ezernyi szerelőnél, nem tudják, hogy hol folyik, de már 5 éve ilyen, inkább után tölti, DE AMÚGY NINCS BAJA :D
- Jó amúgy az autó, most volt alvázvédőzve, de azért még pár helyen van rozsdafolt, a kézifék most lett javítva, de nem tökéletes, plusz a jobboldali ajtót nem lehet kinyitni mert beragadt a zár, valami kerreg hátulról, idegesítő, de amúgy semmi baja az autónak.
Én nagyon örülök amúgy, hogy őszinték az emberek, mert megkímélnek felesleges köröktől, de tényleg, miért olyan nehéz ezeket leírni a hirdetésben?
500kp tesó és indulok!
persze hogy van... tök mindegy mit írsz ki.
A használtautó-piac legeslegalján igen, macerás tud lenni, mert itt a színvonal is az alját képezi.
Szerintem ennek az az oka, hogy sok helyen szorulnak autóra olyanok is, akiknek megközelítőleg sem fér bele a költségvetésükbe egy normális autó, de szükségből mégis muszáj megvenniük, gyakran a jól megszervezett tömegközlekedés hiánya miatt.
Így az egyetlen opciójuk az marad, hogy full mindegy minden, csak minél olcsóbb legyen, semmi más nem számít csak guruljon, aztán a kereslet kínálatot teremt. Ez egyébként leginkább vidéken jellemző, de a pesti agglomerációs ingázásban is ismert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!