Kezdőoldal » Otthon » Kert » Petúnia magról vetés - lesz...

Petúnia magról vetés - lesz belőle valami, vagy teljesen elrontottam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szóval, vetettem petúniát, viszont nem a tetejére szórtam a magokat, hanem elfedtem őket földdel. Most olvastam, hogy nem lett volna szabad. Vajon lesz azért belőlük valami vagy engedjem el?

tegnap 23:02
 1/4 anonim válasza:
100%

A petúnia fényre csírázik, ami nem jelenti azt, hogy vakító fény kell hozzá, mert egy egészen vékony réteg homokot szoktam rászitálni a magokra és azon keresztül még dereng annyi fény, ami kell nekik.

Ha nem túl mélyre ültetted és laza a palántaföld, akkor kaphat némi fényt, pláne ha kiteszed nappalra a Napra. A talaj nedves legyen mindig, ne hagyd kiszáradni. Az ültetőtálca, vagy amibe vetetted, tetejére feszíts átlátszó fóliát, hogy alatta jó párás melegben legyen. Elég sokáig csírázik, de ha nem kel ki, akkor májusban még vehetsz néhány palántát, amiket tőosztással is lehet szaporítani, hamar meggyökeresedik és juniusban már sok töved lehet úgy is.

tegnap 23:41
 2/4 anonim ***** válasza:

A petúnia olyan könnyen szaporodik hogy a tavaly elszórt magja mindíg kikel a járda közt.

Ha nem túl mélyen van kikel.

ma 08:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hol írtak olyat, hogy nem szabad takarni a magokat, de azt a dolgot ne olvasd többet.

A magot folyamatosan nedvesen kell tartani, viszont a felszínen kiszárad, és nem kel ki az életben se.

ma 08:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Tavaly ültettem. Én sem tudtam, hogy nem takarjuk, most olvasom először.

Én takartam. Kibújt rengeteg.

ma 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!