Kezdőoldal » Otthon » Kert » Termeszt valaki közületek...

Termeszt valaki közületek szivacstököt (luffa)?

Figyelt kérdés
Előnevelitek vagy rögtön a szabadban vetitek el a magokat? Melyik hónapban vetitek? A terméssel mihez szoktatok kezdeni?

okt. 24. 23:03
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még soha nem volt ilyenem (kaptam magot, de nem érdekelt), viszont azt tudom, hogy úgy kell kezelni, mint minden más tököt.

És a kabakosok nem szeretik az átültetést. A gyökerek bolygatását abszolút nem bírják.

Tehát palántának nevelni csak akkor érdemes, ha van hozzá legalább fóliasátrad. Beltérben csak nyúlik, és a mérete miatt eleve gyorsan kinövi az edényét, utána kiültetve egy darabig lassan fejlődik. Így a fejlettebb állapot miatti előny eltűnik, mert nem tudod nagyon fejletten kiültetni.

Szóval, érdemesebb a többi tökhöz hasonlóan április legvégén helybe vetni a kertbe. Korábban május elsején vetette mindenki a tököket (munkaszüneti nap volt régen is, ráértek), de mostanában már az április vége is jó szokott lenni, és így a hőségek idejére már megerősödik a növény.

okt. 25. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!