Honnan tudod, hogy milyen fokban kell élezni a láncfűrész láncát?
Szóval most vettem egy ilyen elektromos láncfűrész élezőt, de még csak tanulgatom..Tudom, hogy fontos, hogy milyen fokra állítom a gépet, de honnan tudom, hogy az adott láncot hány fokon kell élezni?
Illetve van más fontos is amit tudni kell, mielőtt élezni kezdek?
Köszi a tanácsokat.
Beleteszed a láncot, lehúzod a köszörűkorongot, és addig forgatod a lánctartót, ameddig az él párhuzamos lesz a koronggal. Aztán leolvasod, hogy ez melyik kerek foknak felel meg. A leggyakoribb a 30°, de lehet más is, talán 5-35 közt, de ilyeneket én még nem láttam.
A Youtube-on nézz köszörülést, ha még nem láttál, és utána kérdezz, ha valami nem tiszta.
Csak annyit kell egyszerre leköszörülni, amennyit feltétlenül muszáj.
Ha nem fogsz szöget vagy követ, és elég gyakran köszörülöd, akkor elég annyit levenni, hogy amikor épp hozzáér az élhez a forgó korong, és 1-2 szikrát csinál, akkor ráhúzod (balra) a korongot, csak a szerkezet rugalmasságát kihasználva. Ilyen módon akár fele annyit is le lehet szedni, mint amennyit kézi reszelővel szoktak.
Fémből van a szerkezeted, ugye? Ha műanyag, azt vidd vissza. Amit én eddig láttam, az annyira hajlékony volt, hogy nem mertem volna belerakni egy láncot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!