Kezdőoldal » Otthon » Kert » Honnan tudod, hogy milyen...

Honnan tudod, hogy milyen fokban kell élezni a láncfűrész láncát?

Figyelt kérdés

Szóval most vettem egy ilyen elektromos láncfűrész élezőt, de még csak tanulgatom..Tudom, hogy fontos, hogy milyen fokra állítom a gépet, de honnan tudom, hogy az adott láncot hány fokon kell élezni?

Illetve van más fontos is amit tudni kell, mielőtt élezni kezdek?

Köszi a tanácsokat.

jan. 18. 13:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Be van jelölve a lánc,és az élező is .
jan. 18. 13:33
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Beleteszed a láncot, lehúzod a köszörűkorongot, és addig forgatod a lánctartót, ameddig az él párhuzamos lesz a koronggal. Aztán leolvasod, hogy ez melyik kerek foknak felel meg. A leggyakoribb a 30°, de lehet más is, talán 5-35 közt, de ilyeneket én még nem láttam.

A Youtube-on nézz köszörülést, ha még nem láttál, és utána kérdezz, ha valami nem tiszta.

jan. 18. 15:00
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Csak óvatosan,gyorsan el lehet 1 láncot köszörülni.
jan. 18. 16:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi
jan. 18. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak annyit kell egyszerre leköszörülni, amennyit feltétlenül muszáj.

Ha nem fogsz szöget vagy követ, és elég gyakran köszörülöd, akkor elég annyit levenni, hogy amikor épp hozzáér az élhez a forgó korong, és 1-2 szikrát csinál, akkor ráhúzod (balra) a korongot, csak a szerkezet rugalmasságát kihasználva. Ilyen módon akár fele annyit is le lehet szedni, mint amennyit kézi reszelővel szoktak.

Fémből van a szerkezeted, ugye? Ha műanyag, azt vidd vissza. Amit én eddig láttam, az annyira hajlékony volt, hogy nem mertem volna belerakni egy láncot.

jan. 19. 06:41
 6/6 anonim válasza:
Nagy általánosságban 30° az élezési szög, ha nincs semmilyen jelölés a láncon, meg leírásban, legyen 30°.
jan. 27. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!