Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy 35 cm láncfűrészre lehet...

Egy 35 cm láncfűrészre lehet rakni nagyobb lámát és láncot?

Figyelt kérdés

Illetve az miben befolyásol, hogy hány fog van rajta?

És akkor már írhattok tapasztalatból, hogy melyik a legjobb minőségű lánc plusz láma.

Köszi!

okt. 28. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi az a láma? 35 éve vagyok hivatalos fakitermelő az erdészetnél de még ezt nem hallottam. Gondolom a vezetőre gondolsz. Igen lehet rakni rá, de ésszel.

Nekem az oregon láncvezető jött be, kibír mindent, gyantát, földet, forró lánckenő olajat.

okt. 28. 20:17
 2/4 anonim ***** válasza:
67%

Pro tipp a ~gyimesi vagy csiki kerdezonek: lehet otthon mindenki erti a fele-fele szavakat, de itt tobbnyire nem.

Es nem hiszem el hogy itt kerdezed meg, mikor kb a panellakokon kivul mindenkinek van druzsbaja, bocs lancfuresze, tehat haverokat, szomszedokat kerdezd.

okt. 28. 20:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet, csak módjával...nem biztos, hogy elbírja a motor a vastagabb fát.
okt. 28. 20:50
 4/4 anonim ***** válasza:

"hány fog van rajta"

Ezen azt érted, hogy ugyanolyan, csak hosszabb lánc, egy hosszabb vezetőn?

Hát ha egy 10 cm-es fát vágsz, akkor mindegy, hogy a mekkora a vezető, meg rajta a lánc. Annak csak minimális az ellenállása.

Az nem mindegy, hogy ha a nagy vezetővel nagyobb fát vágsz, mint amit a kicsivel tudnál, akkor több fog harap egyszerre, nagyobb erő kell hozzá, és ezt már esetleg nem bírja a kicsi motor.

Vagy úgy érted a fogakat, hogy némely kínai gépen csak minden 3. szemen van fog, nem minden 2-on? Itt is az van, hogy ha több fog van, akkor nagyobb az erőhatás, jobban terheli a motort.

okt. 29. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!