Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor visztek be a muskátlikat?

Mikor visztek be a muskátlikat?

Figyelt kérdés

Nálam ki vannak ültetve. Tél előtt ki szoktam ásni és a garázsban tárolom őket. Idén még nem volt fagy felénk, virítanak és tele vannak bimbóval. Tavaly azt hiszem becember elején ástam ki őket.

Idén ti mikor viszitek be?

nov. 2. 18:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Mára ért ide a hidegfront.

Fagyzugokban, nyílt területeken már valószínűleg előfordul majd némi fagy a következő 10 napban. Védett helyen még talán nem valószínű.

Ilyenkor már minden fagyérzékeny növénynek edényben a helye, hogy szükség esetén egy váratlanul kiadott riasztás esetén is be lehessen hozni őket. Volt már, hogy fejlámpával hordtam a ház előtti védett beugróba, mivel a +1 fokos előrejelzést este 7-kor megváltoztatták -3-ra, aztán -5 lett belőle... Az már azért tudott volna kárt csinálni.

9

Nem öntözöd túl őket?

Én kb. 2 hetente öntök rájuk egy nagyon kevés vizet, csak hogy ne száradjanak ki teljesen. Ameddig nem tűnik csontszáraznak a föld, addig nincs új öntözés.

Nálam mondjuk van egy kevés fény, ami barna üvegen át bejön. A kinti levelek lehullanak, és a viszonylagos meleg miatt új, vékony, etiolált hajtások jönnek ki. Ezeket áprilisban, amikor kirakom őket a szabadba, levágom. (Meg gyakran még többet is.)

Régen falun ilyen tájt kiszedték őket a földből, a tövük felett kendermadzaggal összekötötték csokorba, és az istállóban felakasztották egy falba vert szögre. Tavaszig ott elvoltak, a 100%-os páratartalomban. Ha van ilyen nyirkos hely, akkor minden öntözés nélkül is kitelelnek cserépben is. A 15 fok azért már kicsit több a jónál.

nov. 3. 16:08
 12/32 A kérdező kommentje:

"Én kb. 2 hetente öntök rájuk egy nagyon kevés vizet, csak hogy ne száradjanak ki teljesen."

Én is kb. így csinálom. Amikor nagyon száraznak tűnik, löttyintek oda egy kis vizet, de nem viszem túlzásba. Havonta egyszer, legfeljebb kétszer locsolom.

nov. 3. 16:11
 13/32 anonim ***** válasza:
Túl nem öntözöm, ez biztos, sőt... De nincs ablak, teljesen vakon vannak. Legfeljebb lámpafény éri őket. Lehet az a 15 fok is sok nekik. Egyébként olyan január végéig még nagyjából jól szoktak kinézni, aztán elkezdenek összeszáradni, lehullajtják a leveleket, és idén több is nagyon hosszú, és nagyon halvány hajtásokat hozott, mire ki tudtam őket hozni. Nem is maradtak meg, kivéve egy kisebb tő. Annyira sajnálom, hogy egész szezonban gyönyörűek, aztán ez lesz a sorsuk. Már azon is gondolkodtam behozom a francba a házba, és az ablakba teszem, és megpróbálom szobanövényként kezelni őket. De ott meg ugye közvetlenül a radiátor nyomná nekik a meleget.
nov. 3. 20:58
 14/32 A kérdező kommentje:
Olyat is csináltam már, hogy behoztam őkat a lakásba, szobanövényként. A levelek megsárgultak, a hajtások megnyúrgultak, de nálam ott is túlélték.
nov. 3. 21:28
 15/32 anonim ***** válasza:
Az időkép nem jelezte, hogy ennyire hideg fog jönni, és most néztem, hogy jelenleg -5 C fok van. Pedig még hajnali 5 sincs. Csak remélhetem, hogy nem fagytak meg a muskátlijaim.
nov. 4. 00:10
 16/32 anonim ***** válasza:
Itt +6. Fagyzugban laksz?
nov. 4. 00:28
 17/32 anonim ***** válasza:

Csak 1 helyről jelent a Hungaromet -5 fokot a nyírségi homokhátságról. Nem nagyon süllyed majd mert jönnek felhők észak felől, melegfronti majd hidegfronti magasszintű felhőzet is. Az időkép tele van hamis mérési adatokkal, azt ne nézze senki.

[link]

nov. 4. 00:32
 18/32 anonim ***** válasza:
Nem jellemző, az alföld közepén Kecskemét mellett lakom. Az időkép mutat -5 fokot. De lehet nem mérnek jól. Mert közvetlen mellette több van. Lehet lemérem rendes hőmérővel. De azért sikerült most még behoznom őket.
nov. 4. 00:35
 19/32 anonim ***** válasza:
Semmi bajuk sem lenne, nekem már volt kint -7 fokban is, de kibírta. Jó erős fagytűrő növény. Persze már érdemes behozni őket, elvégre november van és a következő hetekben is marad a szárazság, ami nappal langyos, napfényes meleget, éjjelente hideget jelent.
nov. 4. 00:42
 20/32 anonim ***** válasza:
6-os, és 18-as válaszoló vagyok. Most mértem le szobai hőmérővel pont ott ahol a muskátlik kint voltak. Pontosan -3,5 Celzius fokot mértem, ami azért nincs -5C fok, de ennél is kevesebbre számítottam. Egyébként nem éreztem, hogy olyan hideg lenne. A növényeken se látszott semmi, remélem később se lesz semmi bajuk.
nov. 4. 01:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!