Mikor visztek be a muskátlikat?
Nálam ki vannak ültetve. Tél előtt ki szoktam ásni és a garázsban tárolom őket. Idén még nem volt fagy felénk, virítanak és tele vannak bimbóval. Tavaly azt hiszem becember elején ástam ki őket.
Idén ti mikor viszitek be?
Nálam van ablak és 5-6 fokos temperálás. Kiásom őket egy nagyobb dézsába, cserépbe rakom az ablak közelébe. Néha meglocsolom. Tavaszra azért csoffadtabbak lesznek, nem olyan dús zöldek, mint mikor kiásom, de tavasszal kiültetve hamar magukhoz térnek. Sok éve így csinálom, eddig mindig túélték.
A leanderekkel is így szoktam, bár pont tavaly kinthagytam őket. Nem volt nagy hideg, így simán átteleltek.
Valaki írta az előrejelzéeket... 8 évig dolgoztam az OMSZ-nál (ma Hungaromet), bár nem előrejelzőként, sőt nem is meteorológus vagyok. De ettől függetlenül is érdekel az időjárás. Rendszerint nyers modellfutásokat (GFS, ECMWF, Arome, stb...) nézek és abból következtetek. Az idokep, más oldalak is tulajdonképpen ezt csináják.
Nálunk eddig egyébként hajnalonta is 8-10 fokok voltak. Egy reggelen volt pár hete 5 fok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!