Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor visztek be a muskátlikat?

Mikor visztek be a muskátlikat?

Figyelt kérdés

Nálam ki vannak ültetve. Tél előtt ki szoktam ásni és a garázsban tárolom őket. Idén még nem volt fagy felénk, virítanak és tele vannak bimbóval. Tavaly azt hiszem becember elején ástam ki őket.

Idén ti mikor viszitek be?

nov. 2. 18:19
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Ma vittem be öket
nov. 2. 19:00
 2/32 anonim ***** válasza:
84%
Még nem viszem be, itt 0 fok alá alig megy majd, múltkor volt már -2 is, és virágzik még szépen. Pánikkeltés az van, hideg az nincs.
nov. 2. 19:01
 3/32 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom, talán 1-2 héten belül. A muskátli -5 C fokig bírja a fagyokat.
nov. 2. 19:29
 4/32 anonim ***** válasza:
28%
Az a retek időkép riogat a legtöbbet, múltkor még havazást is írtak és tél beköszöntést aztán rá 2 napra már azt írták nem jön a tél. A legszarabb oldal ami elindítja a pánikkeltési lavinát és a többi blikk és index onnan merítenek. Most is úgy írják a -5 fokot mintha októberben nem lett volna gyenge fagy.
nov. 2. 19:31
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ ki milyen fagyzugos helyen lakik.
nov. 2. 20:54
 6/32 anonim ***** válasza:
Nálam még +10 fok van kint.
nov. 2. 23:26
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
#6 Hajnalban is? Hétfőtől elég nagy lehülés jön. -1, -2 fok is lehet hajnalban. Ami rövid távon még nem vészes. De végül is már november van, egyre hidegebbek lesznek az éjszakák. Nem érdemes már sokat várni.
nov. 2. 23:37
 8/32 anonim ***** válasza:
Ide az előrejelzés +7 fokot jelez hajlanra, és csak holnaptól mutat 0, -2 fokokat. -4, -5 fokig nincs baja a muskátlinak és tavaly is csak november 25-én hoztam be, ahogyan előtte évben is. Nincsenek már nagy hidegek több éve, máskor januárban is 18 fok volt és idén februárban már 20-21 fok. Ezt a pár éjszakai fagyot ki kell bírnia még, utána úgyis megint melegebb lesz majd, ez mindig így van. Az október is nagyon kellemes volt és szép napos. A következő 10-14 napban pedig napos időt jeleznek napközben 13-14 fokkal hozzánk.
nov. 2. 23:53
 9/32 anonim ***** válasza:
Bocsánat a belekérdezésért, de aki garázsban tartja, az hogy telelteti át? Nekem sosem sikerül. Mire kihoznám őket, addigra meghalnak. Igaz, nálunk a garázs fűtetlen, de kb. 15 fokos, és teljesen sötét.
nov. 3. 06:34
 10/32 A kérdező kommentje:

Nálam van ablak és 5-6 fokos temperálás. Kiásom őket egy nagyobb dézsába, cserépbe rakom az ablak közelébe. Néha meglocsolom. Tavaszra azért csoffadtabbak lesznek, nem olyan dús zöldek, mint mikor kiásom, de tavasszal kiültetve hamar magukhoz térnek. Sok éve így csinálom, eddig mindig túélték.

A leanderekkel is így szoktam, bár pont tavaly kinthagytam őket. Nem volt nagy hideg, így simán átteleltek.

Valaki írta az előrejelzéeket... 8 évig dolgoztam az OMSZ-nál (ma Hungaromet), bár nem előrejelzőként, sőt nem is meteorológus vagyok. De ettől függetlenül is érdekel az időjárás. Rendszerint nyers modellfutásokat (GFS, ECMWF, Arome, stb...) nézek és abból következtetek. Az idokep, más oldalak is tulajdonképpen ezt csináják.

Nálunk eddig egyébként hajnalonta is 8-10 fokok voltak. Egy reggelen volt pár hete 5 fok.

nov. 3. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!