Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a magyarázata annak,...

Mi lehet a magyarázata annak, hogy tegnap előtt az egyik meggyfámon egy kinyílt virágot találtam?

Figyelt kérdés
Vagyis, pontosabban egy ágat, amin néhány nyíló és már kinyílt virág van.
okt. 4. 19:10
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Az idén különösen elhanyagoltam mindent, olyan barátnőm lett februártól, aki sok időmet lefoglalt, esélyem sem volt kertészkedni, nem is veteményeztem az idén (ffi 60)
okt. 5. 01:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Nálam szokott másodtermés lenni az Othellón. Nem sok, de szokott.

Általában ha vissza van vágva a túl erős hajtás, pl. mert már nagy bozótot képez, akkor hoz a hónaljhajtáson másodot. És persze, ha nincs kicsípve minden hónaljhajtás.

Ha túl van terhelve egy tőke, akkor eleve gyengébben hajt, és nem fejleszt olyan erős hónaljhajtásokat.

Idén a június nagyon esős volt az ország legnagyobb részén, ami még júliusra, sőt valamilyen szinten még augusztusra is kitartott a talajban, ezért a szőlők a szokásosnál erősebben hajtottak ebben az évben, több hónaljhajtás tudott másodtermést hozni.

okt. 5. 09:47
 13/15 A kérdező kommentje:

Én nem szoktam elsietni a szüretet, október közepe előtt ritkán szüreteltem.

Lehet hogy az idén korábban is lehet mert sok volt a nap sütés ?

okt. 5. 19:02
 14/15 anonim ***** válasza:

Idén minden gyümölcs előbb ért. Nagyon korán tavaszodott, és aztán a szokatlanul hűvös május meg az esős június se sokat lassított a növények fejlődésén. Az Othello már augusztus legvégén is ehető volt, szeptember végére már inkább túlért, peregtek le a szemek.

Nem feltétlenül a sok napsütés gyorsítja az érést, sok összetevője van. Van gyümölcs, aminél a hűvös éjszakák indítják be.

okt. 6. 10:39
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Holnap kezdem is szedni (otelló). Nincs sok, 2 nap alatt egyedül is leszedtem. Remélem, a lódarazsak sem akadályoznak meg ebben (eddig csak az apró sűrű szemű...szőlőmet támadták...egy kisebb részen az otellóval együtt van....de, szerencsére csak kisebb részterületen.
okt. 6. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!