Mi lehet a magyarázata annak, hogy tegnap előtt az egyik meggyfámon egy kinyílt virágot találtam?
Nálam szokott másodtermés lenni az Othellón. Nem sok, de szokott.
Általában ha vissza van vágva a túl erős hajtás, pl. mert már nagy bozótot képez, akkor hoz a hónaljhajtáson másodot. És persze, ha nincs kicsípve minden hónaljhajtás.
Ha túl van terhelve egy tőke, akkor eleve gyengébben hajt, és nem fejleszt olyan erős hónaljhajtásokat.
Idén a június nagyon esős volt az ország legnagyobb részén, ami még júliusra, sőt valamilyen szinten még augusztusra is kitartott a talajban, ezért a szőlők a szokásosnál erősebben hajtottak ebben az évben, több hónaljhajtás tudott másodtermést hozni.
Én nem szoktam elsietni a szüretet, október közepe előtt ritkán szüreteltem.
Lehet hogy az idén korábban is lehet mert sok volt a nap sütés ?
Idén minden gyümölcs előbb ért. Nagyon korán tavaszodott, és aztán a szokatlanul hűvös május meg az esős június se sokat lassított a növények fejlődésén. Az Othello már augusztus legvégén is ehető volt, szeptember végére már inkább túlért, peregtek le a szemek.
Nem feltétlenül a sok napsütés gyorsítja az érést, sok összetevője van. Van gyümölcs, aminél a hűvös éjszakák indítják be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!