Mikor legyen az utolsó fűnyírás? Nől még a fű idén?
Még egyszer le kell nyírnom, de nem akarom megszívni hogy újra megnőjön. Szerintetek fog még nőni, vagy már átálltak téli üzemmódra a növények?
Mondjuk ahogy a fákat elnézem azok még tök zöldek, úgyhogy biztos meg vannak keveredve szegények...
Ha csapadékos és enyhe az ősz, akkor még fog kelleni.
De én úgy számolom, hogy már csak 1x lesz szükséges.
A fák nincsenek megkeveredve, hanem még csak október elseje van. Majd hónap vége, vagy november közepe felé jönnek a fagyközeli hőmérsékletek, majd akkor színesednek a levelek.
A fűvel meg az a helyzet, hogy egész biztosan nőni fog még valamennyit. Azt nem tudjuk előre, hogy meddig, és mennyit. Valamelyik évben aki november elején nyírta, utána még december elején is kellett, annyira jó idő volt. De ez azért nem gyakori eset.
Azt se tudjuk, hogy most mekkora a füved, és hogy mekkorára akarod vágni. Ha már nem mostanában nyírtad, és rendes gyepet akarsz, akkor szerintem is kell még kétszer, de biztosat mondani majd csak utólag lehet...
Köszi a válaszokat!
3. hát szerintem nem normálisan üzemelnek a fák idén. Nyár végére hullott róluk minden is, száradtak elfele és szinte őszi megjelenésük volt. Aztán ahogy megjöttek az esők újra kizöldültek. Olyannak látom némelyike mintha június lenne. :D
Lehet az almafát díszítem fel karácsonykor....
Én utoljára még valamikor a nyár elején nyírtam füvet. Utána minden kisült. Mostanra kezd visszazöldülni, de én olyan nagy burjánzást nem tapasztalok. Inkább a gaz, kórók nőnek. Egyszer még lehet, hogy letolom.
A fák meg teljesen nnormál állapotban vannak. Október eleje van. Ilyenkor máskor sem szoktak csupaszok lenni. Majd egy jó hónap múlva! Nálunk egyébként már augusztus végén elkezdtek barnulni a százazság miatt. De ez mostanra megállt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!