Görögdinnye mag elrakása?
Sziasztok. Sok év próbálkozás után végre az idén tudtam enni a kertben vetett görögdinnyéből. Az lenne a kérdésem azoktól akik már csináltak ilyet, hogy hogyan rakjam el belőle a magokat?
Amiket leszedtem 10 kg körüliek voltak, és méz édes volt mindegyik, ráadásul tocsogott a dinnyelében.
Kiszárítottam belőle a magokat, az egyik dinnyének a papírzacskójába raktam el. Kell ezt valamivel tartósítani? Be kell fújni valamivel? Vagy csak így simán hagyjam benne a zacsiban? Szobahőmérsékleten kell tárolni?
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Nem kell vele csinálni semmit, csak beleteszed papírzacskóba (teljes száradás után), és hűvös helyen (spájzban) tartod.
Amúgy érdemes lett volna kiszedés után egyből vízben megmosni, és utána szárítani, hogy ne legyenek ragacsosak. (Mi régebben rengetegféle zöldségnek és virágnak a magját elraktuk, amiket piacra termeltünk. Általában feliratozott kilós cukros vagy lisztes zacskóban tároltuk, abba egész biztosan nem penészedtek bele.)
Nem volt esetleg F1-es hibrid? Mert akkor jövőre már nem ilyen dinnyéid lesznek, hanem visszaütnek valami ősre. Dinnye lesz az is, meg ehető, csak a többség nem olyan jó minőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!