Görögdinnye miért sárgul ?
Van olyan, hogy a dinnye megég a hőségtől. Nálam ez kb. 39-40 fok táján történt egyszer. Idén szerintem nem volt ilyen meleg sehol.
A szára, levele teljesen jó? Mert arra tudok gondolni, hogy egyébként is valami gondja van, és ezért már a 35 fok is megártott neki.
#2:
most is az a baj, hogy ott sárgul, ahol a fény éri!
Egyébként minden görögdinnye általában ott sárgul, ahol a földdel érintkezik, de a kérdező esete épp fordítva van.
Igen, napégés valószínű.
De ebbe belefér a növény baja is. A képen lévő részek nem mondhatóak egészségesnek. Itt igazából a talajt nem nagyon kellene látni, olyan bozótos levélzet kellene. Ha kevés a levél, meg esetleg betegség okozta a látható levélpusztulást, akkor lehet, hogy a termés nem kapott elég vizet, amikor a hőség volt, és ezért egy viszonylag enyhébb hőség is megütötte.
Nem lesz jó. Hogy teljesen ehetetlen, vagy csak nem jó, azt nem tudom. Én levenném, hátha az újak még megnőnek valamennyire.
Nagyobb nem lesz, az garantált. Meg a kinézetéből adódóan jobb se igen.
A dinnyések úgy szokták az érettséget nézni, hogy amikor a dinnye utáni levéllel szembeni kacs leszáradt, akkor szedhető, mert utána már tovább nem érik. Ha jól gondolom, melyik száron van, ott a kacs már száradt. Bár szerintem betegség miatt, nem a fejlettség miatt. De a dinnye akkor se lesz jobb, mert a belseje talán már rothad, mivel megfőtt a nap felőli oldala. Az égés mértékétől függ, hogy milyen mélyen halt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!