Kis kertbe milyen talán takaró növény érdemes ültetni ősszel?
#2 Ez így kevés. Mitől akarod védeni? Miért nem jó a szokásos fű? Olyan terület amire nem akar senki rámenni, ezért lehet akár lágyszárú növény, virág, cserje is, csak ne a puszta föld legyen vagy olyan terület main mászkálni is akartok, ezért lépésállónak kell lennie?
Talajtakaró lehet egy virágos kert is, meg egy kúszó boróka bokor is, meg a lóhere is, csak ez utóbbira rá is tudsz menni.
Tudom, nem ez volt a kérdés...én mulcsot terítettem(feleségem parancsára), legnagyobb megdöbbenésemre bevált. Tartja a vizet(pontossabban a nedvességet, és nincs gaz)
nálunk a lapos növésű takaró örökzöld nem vált be.
#7 Egyes páfrányfélék kifejezetten árnyékban érzik jól magukat és mindig szép élénk zöldek Én nem annyira kedvelem, de igéyntelen és jó növények.
A mi kertünkben ilyen kecskerágó bokor van, nagyon szép a fehéres szélű levele:
Nagymamáméknál volt hasonló árnyékliliom, ennek a nevében is benne van, hogy ott szeret lenni és szép növény, a virága kifejezetten?:
Szoktak néha fák tövéhez borostyánfélét ültetni, az megy a talajon is meg felkúszik a fák törzsén is:
Ahogy keresgéltem, volt egy kép amin a kis meténg virágai kikandikáltak egy kecskerágó levelei közül, nagyon jól nézett ki. Ha vegyesen ültetsz pár növényt akkor az mindig ad valami érdekes látványt ahogy változnak az évszakok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!