Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kis kertbe milyen talán...

Kis kertbe milyen talán takaró növény érdemes ültetni ősszel?

Figyelt kérdés
szept. 5. 07:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen célra ültetnéd?
szept. 5. 07:26
 2/10 A kérdező kommentje:
védjem a talajt
szept. 5. 07:29
 3/10 anonim ***** válasza:

#2 Ez így kevés. Mitől akarod védeni? Miért nem jó a szokásos fű? Olyan terület amire nem akar senki rámenni, ezért lehet akár lágyszárú növény, virág, cserje is, csak ne a puszta föld legyen vagy olyan terület main mászkálni is akartok, ezért lépésállónak kell lennie?

Talajtakaró lehet egy virágos kert is, meg egy kúszó boróka bokor is, meg a lóhere is, csak ez utóbbira rá is tudsz menni.

szept. 5. 08:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, nem ez volt a kérdés...én mulcsot terítettem(feleségem parancsára), legnagyobb megdöbbenésemre bevált. Tartja a vizet(pontossabban a nedvességet, és nincs gaz)

nálunk a lapos növésű takaró örökzöld nem vált be.

szept. 5. 08:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Orbáncfű vagy pázsit.
szept. 5. 08:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Vesd be spenóttal! Az bírja a fagyokat, így mikor éppen nincs fagy akkor még csipegetni is lehet róla, sűrűn vetve szépen betakarja a talajt és a sűrű gyökerével jól átszövi a talajt. tavaszra mikor kimegy, jó laza talaj lesz utána.
szept. 5. 08:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is idepofátlankodnék, mert hasonló kérdésem van. Egy picike terület van a lépcsőházunk előtt, hatalmas fákkal körülölelve, tehát kb mindig árnyékos a terület. Szeretném valami zölddel feldobni. Lehet valami futó, bokor, mutasson valahogy, bírja a fagyot, nyáron a meleget, meg legfőképpen az árnyékot. Tudtok ajánlani valamit?
szept. 5. 10:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kis meténg. Árnyéktűrő, örökzöld.
szept. 5. 11:26
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Ugyanezt akartam írni én is!
szept. 5. 11:29
 10/10 anonim ***** válasza:

#7 Egyes páfrányfélék kifejezetten árnyékban érzik jól magukat és mindig szép élénk zöldek Én nem annyira kedvelem, de igéyntelen és jó növények.

[link]

A mi kertünkben ilyen kecskerágó bokor van, nagyon szép a fehéres szélű levele:

[link]

Nagymamáméknál volt hasonló árnyékliliom, ennek a nevében is benne van, hogy ott szeret lenni és szép növény, a virága kifejezetten?:

[link]

Szoktak néha fák tövéhez borostyánfélét ültetni, az megy a talajon is meg felkúszik a fák törzsén is:

[link]

Ahogy keresgéltem, volt egy kép amin a kis meténg virágai kikandikáltak egy kecskerágó levelei közül, nagyon jól nézett ki. Ha vegyesen ültetsz pár növényt akkor az mindig ad valami érdekes látványt ahogy változnak az évszakok.

szept. 5. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!