Egy kb 6x6m-es kertbe milyen virágot érdemes ültetni, ami színes, de kevésbé "igényes" a törődésre? (azaz nem kell napi szinten bíbelődni vele a locsoláson és a heti 1-2 kapáláson, kertrendezésen kivül)
A kert egy társasház előtt van, a járda mellett, kvázi az utca szépségét befolyásolja. Viszont munkám miatt ha szeretném sem tudnám naponta gondozni. Most egyelőre annyit teszek, hogy rendszeresen kikapálom a füvet és éppen, ami odanő, de ültetni bele semmit nem ültettem még.
Köszönöm segítségeteket, tanácsotokat.
Szerintem a büdöskével (millió válfaja van a kicsitől a nagyig)
és a rézvirággal (ez is sokféle színben, formában, méretben
nem lehet melléfogni.
Szoliterként jó a sárga cickafark:
valami lilával vagy kékkel, pl.:
Füzéres díszcsorbával
vagy levendulával:
Ezek simán bírják a tűző napot, ha 2 naponta locsolsz az sem gond és bár a többségük egynyári, évek óta nem kellett ültetnem, mert a lepotyogó magokból mindig megvan a következő évre az utánpótlás, de biztos ami biztos alapon, ősszel azért szedjél magot belőlük!
2-es vagyok
De az ültetéssel, különösen a magról ültetéssel idén már lekéstél.
De jövő évre ezekkel tervezhetsz és nagyon szép lesz, szinte semmi munkával.
Köszönöm a válaszokat. Nagyon hasznosak.
A bokor vagy fa sajnos nem kivitelezhető, én is gondolkoztam rajta, de mivel társasházról van szó, így nem lett végül engedélyezve. Viszont a kertet én is szeretném szépnek tudni, mégha csak ilyen pici is :) A többiek kertje gyönyörű szép, bár 90%-ban nyugdíjasok laknak és nekik picivel több idejük van gondozni :)
Én is bevállalnék bármilyen növényt, de nem szeretnék a virággal sem kitolni, hogy szegényt "bevállalom" aztán meg ott van néha 2 napig étlen szomjan ha épp nem érek haza emberi időben :/
Hogy a fához nem járultak hozzá, az még valamelyest magyarázható, egyes lakásokat sötétíthet, a szerteágazó vastag gyökerek rongálhatják az alapot, ilyen kicsi kert esetén.
De hogy a bokrokkal mi a gond, fel nem foghatom.
Pl. így:
[URL= [link]
közé még mehet tarka kecskerágó, esetleg előtérben 1-2 gömbtuja.
A világon semmit nem kell velük csinálni, esetleg 3-5 évente egy kicsit megmetszeni.
Olyan virág nem is nagyon létezik, aminek ne lenne elég a heti egyszeri törődés. Legtöbb helyen még hetente se néznek rájuk, csak nőnek maguktól.
Találd ki, mi tetszik, és az megfelel neked, nem kell naponta pátyolgatni. Egynyáriak és évelők is ilyenek.
5-ös vagyok
Nem tudom neked milyen fajta van, az enyémek formás bokrok, nem másznak sehova.v Ha valami erőszakos dolog lenne, mint a trombitafolyondár, vagy a lilaakác, akkor nem is ajánlottam volna.
Ezek szerint lehetnek ebben is fajtán belül különbségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!