Kezdőoldal » Otthon » Kert » Céklát át lehet palántázni?

Céklát át lehet palántázni?

Figyelt kérdés
Sorba vetettem céklát először, ahogy a tasakon írja. Elég hézagosan kelt, ezért vetettem újra egy adaggal, azt viszont sűrűbben. Mindkettőt ugyanúgy öntöztem, mégis másodjára sűrűbben kelt.

szept. 2. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Át lehet ültetni. De minden nap locsolni kell. Locsolás mellett is tíz napra kifekszik, mintha meghalt volna. De hamvaiból újjá éled 2 hét múlva, és új leveleket hoz, és növekedni kezd. Mindig kisebb marad, mint a helyben hagyott társai.
szept. 2. 13:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Időközben átültettem. Biztosan nem tudtak volna megnőni olyan közel, így vesztenivalóm nincsen. Legalább új tapasztalatot is szerzek ezzel. :)
szept. 2. 18:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem már így se tudnak megnőni, mert azért jön az ősz, bár a napokban ez még nem feltűnő. De a napok azért már nagyon rövidülnek.

Októberben már nagyon ritkán szokott olyan jó idő lenni, hogy a cékla lényeges növekedés produkáljon.

Ami az eredeti helyén maradt, abból még lehet egy fogyasztható (bár nem túl nagy) cékla, az átültetettek viszont még hetekig nem fognak sehová nőni, aztán meg már késő lesz.

Hogy legalább a helyben maradtak rendesen nőjenek, azért ritkítsd ki rendesen, inkább hajigáld ki a felesleget, mint hogy elfojtsák egymást. 40-50 cm-es sortávot feltételezve, legalább 10 cm legyen a tőtáv. (Tavaszi vetésnél maradhat 5 cm is.) Ha még nagyon aprók, akkor csak egy előzetes ritkítást végezz, és mikor olyan 8-10 cm magasak lesznek, akkor állítsd be a végleges tőszámot.

szept. 2. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!