Kezdőoldal » Otthon » Kert » A zellert milyen technikával...

A zellert milyen technikával célszerű ültetni vagy palántázni (nagyon aprók a magok...)?

Figyelt kérdés
Egy tejfölös pohárba csak egy kis bolha kakit tegyek vagy négyet hármat?
2023. márc. 10. 15:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok
2023. márc. 10. 15:42
 2/11 NTBS ***** válasza:
Én a zellert szabadföldi termesztésben szoktam.
2023. márc. 10. 15:43
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi!!

Én tavaly egy kis tálkába szórtam magokat de nagyon sűrűn nőttek a palánták... Nem lett jó nem lehetett szétválasztani őket már később...

2023. márc. 10. 16:41
 4/11 A kérdező kommentje:

Próbálkozok én is majd akkor

Direktbe ültetéssel/vetéssel...

Azt mikor lesz érdemes mostanában vagy még néhány hét múlva?

2023. márc. 10. 17:27
 5/11 A kérdező kommentje:

Ja... A termesztés természetesen nálam is szabadföldi volt....

Csak úgy előtt a mag földbe helyezése bent a szobában

2023. márc. 10. 17:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Én azt 10-15 palántát megveszem a piacon,nem vesződök vele .
2023. márc. 10. 17:39
 7/11 A kérdező kommentje:

Nekem még tavalyról vannak magok.... Nem hagyom veszni őket

Egyébként tavaly is jó lett volna ha nem egy kis tálkában ezer magot keltetek ki... Hanem csak mondjuk 40 50 et..

Így is ültettem ki belőlük kisebb csoportokat, levelük nagyon szépen nőt csak a gumó nem tudott megnőni mert 600 volt egy négyzetméteren belőlük

2023. márc. 10. 19:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Fél vagy harmad négyzetméteren
2023. márc. 10. 19:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Én azt olvastam valahol, hogy az ennyire apró magokat buzadarával kell keverni, és akkor viszonylag egyenletesen szorható ki.
2023. márc. 11. 05:39
 10/11 anonim ***** válasza:

Ládába szokták, csak nem ész nélkül kell szórni, hanem normál mennyiségben. Azaz, a láda teljes felületén 2-3 cm-enként kerüljön egy mag. Utána ha már meg lehet fogni őket, szétpikírolják, szintén ládába, 5x5 cm-re, vagy kicsivel ritkábbra, ha nem sok van. Az apraját természetesen kihajigálják. Nem lehet pont annyit vetni, amennyi kell, mert nem kel ki 100%-ban. A régebbi mag meg főleg bizonytalan. Én pont ezért szoktam mindenből újat venni évente, mert már szívtam meg a régebbiekkel.

Ha pohárba akarod eleve, akkor 4-5 mag kerüljön egy pohárba, csak ne közvetlenül egymás mellé. Ha kikeltek, akkor a legnagyobb kivételével kihúzod a többit.

A zeller különösen rosszul bírja a meleg szobát, így nem is foglalkozom már vele, érdemesebb venni pár szabadgyökerű palántát. Ismerős termelt palántát piacra, fóliában, ő januárban vetette ládába a magokat, mert nagyon lassan fejlődik az első időben. Nekem március végétől van olyan helyem, ami világos és már a naptól elég meleg hozzá, de úgy májusban még aprók a palánták.

2023. márc. 11. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!