Tavaly ilyenkor már érettek voltak az őszibarackjaim, idén most még aprók. A kivételesen száraz nyár a fő oka, vagy más?
Nem tapasztalom ezt.
Minden barackom a megszokott időben érik. A Fejér m-i telkünkön már leérett, itthon Pest m-ben az egyik fajta a múlt héten, a másik fajta e héten érte el a csúcsot az érésben. De így van minden évben, különböző fajták.
Az aszály miatt csak annyit tapasztaltam, hogy a telken, ami nincs öntözve, valamivel kisebbek és mintha nem lennének annyira lédúsak.
6-os vagyok
De jó, hogy elmondtam a konkrét kérdésre, hogy 2 helyen az országban - megyemegjelöléssel - 3 féle barackkal mit tapasztaltam, mert ezzel alkalmat adtam 2 szerencsétlennek, hogy kiélje a frusztrációját!
Tényleg nagyon jó idegek kellenek ide, elviselni néhány beteget
a kérdező kioktatja a válaszolót, hogy nem az volt a kérdés..dehogynem...csak te nem tudod, amit a barackfa(is)tud..igenis naponta pár vödör víz kellett volna..
A fa saját túlélésre törekszik, ezért inkább vagy apró szemeket nevel, végszükség esetén ledobja a barackot.
Nálam ugyanez van. Amit öntöztem, az szép, amit nem, az ledobta az összeset.
A száraz talaj, és a forró levegő már sok a fáknak.
És azt sem mindegy, hogy hova önti! Nem a tövére kell, hanem minimum 1 m-es sugarú körben, amit célszerű egy kicsit körbeárkolni.
De nem érdekel tovább, nekem van időben rengeteg barackom, más meg csinál amit akar!
Lehet ezt is lepontozni, teszek rá vastagon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!