Vöröshagyma magot (Vitéz nevű... Garafarm) lehet e direktben vetni ki a földbe, vagy palántázni kell?
Az ábrán szabadföldi vetés van, a mélységet pedig a földfelszínben jelölt kapanyom melletti érték jelöli :)
Tényleg ennyire nehéz felfogni egy képillusztrációt???
Azt még megérteném, hogy nem tudod a leírtakat értelmezni, de hogy egy kép is kifogjon rajtad... Gondolom egy karóráról sem tudod leolvasni az időt, ha nem arab számokkal van kiírva.
Ha palántázni kellene azt a milliónyi hagymát, amit megtermelnek, akkor 5000 Ft körül lenne kilója. :)
A csomagoláson nem szerepel, hogy milyen mélyre kell. De 2-3 cm mélyre kell elszórni. Most rendes nagy vöröshagyma már nem lesz belőle, hacsak nem öntözöd éjjel nappal, annak korábban kellett volna vetni, mint ahogy a csomagoláson is látható, márciusban.
Most inkább már dughagyma előállítására lehet vetni, különösebben öntözni se kell, én legalábbis soha nem szoktam, mert akkor túl nagyra nő.
Ha étkezési hagymával próbálkozol, akkor úgy 2 centinként szórj egy magot, és ha már 10 centis lesz a szára, akkor átlag 5-8 centire ritkítsd. Ha dughagymának akarod, akkor centinként kell vagy 3-5 mag, és olyan sűrűre kell hagyni, ahogy kikel.
Köszi!! Most már ezt is tudom.
De tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!