Van otthon kerti medencétek?
Ha igen, milyen márkájú és mekkora?
Milyet és mekkorát érdemes venni?
Van helyünk.
Bestway ovális, a legnagyobb.
Egész nyáron takarítani, forgatózni, vegyszerezni kell, hogy jó legyen.
Már utólag úgy vagyok vele, hogy minden hétvégén egy strand nem kerül ennyibe, mint ez.
Nekem 1,5x3. méteres van.
Kicsi nem kell bele sok víz amit hetente cserélek a vizet kilocsolom a növényekre és nem vegyszerezek, arra jó hogy kicsit lehűlsz benne meló után.
60 köbméteres. Automata akkumulátoros víztisztító, állandóan a fenéken kóvályog... a tetőn a vízmelegítő...
egyszer kell beruházni, aztán tiszta Amerika...
Nekem a budai penthouse lakásom erkélyén ilyen van:
Én elégedett vagyok vele, mondjuk nem vagyok túl nagy termetű, 157 centi magas lány vagyok, egyedül használom.
Intex 4,7m kör medence. Korábban ugyanilyen volt csak Bestway.
Ez a méret még nem zavaró a kertben, könnyen kezelhető de már elég nagy ahhoz, hogy ha körbe-körbe úszol akkor nem törik el közben a derekad. A másik medencét minden ősszel szétszedtük és felvittük a padlásra, most, ezt már nem, harmadik nyara volt ez, a telet is simán kibírta, tavasz végén kellett leereszteni, tisztítani és újra feltölteni.
Korábban mindenféle vegyszert használtam én is, de soha nem volt jó. Most csak klórgranulátumot használunk, sokat és néha egy kevés algaölőt. A szivattyúja ennek gyengébb, csak papírszűrős, a réginek homokszűrős volt. A két cég terméke nem kompatibilis, nem csatlakoztatható a másik medencéjéhez semmi, így mindenből új kellett. Ezt nem tudtuk előre akkor nem váltottunk volna.
Vegyél rá szolártakarót, legyen medence porszívó, hogy az alját könnyebb legyen tisztítani és minden nap menjen sok órán keresztül a szivattyú. a papírszűrőt pedig gyakran ki/le kell mosni, esetenként cserélni. Akkor szép marad a víz.
Most vettünk egy vízmelegítőt is ami a szivattyú után köthető be a rendszerbe, mert augusztus vége felé már gyakran túlságosan hidegek az éjszakák és akkor nagyon lehűl a víz. Még nem használtuk. tavaly próbáltuk azokat a szőnyegeket amikben a Nap melegítené fel a keringő vizet, de akkor volt jó amikor amúgy is meleg volt és nem volt rá szükség, utána már nem volt elég.
Intex jó nagy méretét nem tudom.
Tényleg sokba van a tisztán tartása.
Ha sózod a vizet könnyebb tisztán tartani.sokan így csinálják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!