Kezdőoldal » Otthon » Kert » Autót mint virágládát, lehet...

Nemzetes kérdése:

Autót mint virágládát, lehet a ház elé kitenni?

Figyelt kérdés
Van egy forgalomból kivont Peugeot 106-os szgk. amit szeretnék virágládaként az utcafronton a ház elé kiállítani. Természetesen mindent kibontok belőle és csak az üres karosszéria kerülne kiállításra a saját kerekein állva ami gurulás mentesen lenne rögzítve. Az úttest széle és a ház között van kb. 4 méter füves terület. erre a helyre szeretném tenni és virágokkal színes cserjékkel telepakolni. Van ennek valami központi szabályozása? Kell erre területfoglalás, vagy egyéb más engedély? A település egy kis falu és nem főútvonal. Naponta kb 3 max5 autó ha elhalad a ház előtt. Szavazz ha jó ötletnek találod a kiöregedett, de még jól kinéző autó újra hasznosítását.

#dekoráció #közterület #virágláda #Autó újrahasznosítás
aug. 19. 09:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A helyi Önkormányzattól (főkertésztől) kérnék írásos véleményt, határozatot. Kisebb településeken általában nincsenek szigorú előírások, hacsak nem forgalmas főút mellett lenne, vagy pl. idegenforgalmi, műemléki, egyéb szempontokat zavarna. Egyébként melyik településről lenne szó? Akár privát üzenetben is kíváncsi lennék.
aug. 21. 09:23
 12/16 A kérdező kommentje:

A 10-esnek csak annyit válaszolnék, hogy hivatalosan és jogszerűen van nálam, végleg forgalomból kivont jármű a saját nevemen nyílvántartott papírokkal. Igaz régiek, de hivatalosak.

A 11-esnek pedig válaszolok, hogy nem titok, a település ahol szeretném megvalósítani: Homokmégy lenne az elkövetés helyszíne. Egyébként az ötlet onnan jött, hogy az 51-es főuton Budapest felé haladva Kiskunlacházán a Retro vendéglő előtt láttam egy Trabantot kiállítva és mindig az adott évszaknak megfelelően van díszítve. Megtetszett és gondoltam, mivel van felesleges autóm hozzá, meg csinálnám én is.

aug. 21. 16:54
 13/16 anonim ***** válasza:
Elképesztő, de arra nem válaszoltál még mindig: Kinek a területén akarod tartani?
aug. 21. 17:38
 14/16 A kérdező kommentje:
Természetesen ez közterület. A házam előtt lévő területre gondolok ezzel amit évek óta karbantartok, dekorálok, virágokkal és gyümülcsfákkal beültettem, úgy mint a környék többi lakója. Több helyen van kihelyezve, talicska mint virág láda, vagy egyéb más tárgy. Én egy autót akarok kitenni. Nem értem egyébként a rosszindulatú beszólásokat, mert nem szabadulni akarok a járműtől, hanem új megközelítésben hasznosítanám. Természetesen ha avul, és roncsnak tekinthető állapothoz közeledik, akkor a saját költségemen eltávolítom és valami mást találok ki a helyére. :) Remélem elég kimerítő és megnyugtató volt a válaszom a kétkedők felé.
aug. 24. 10:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Hogyan lehet autóból virágosláda? Kabrió? Mennyi föld kellene, hogyan öntöznéd, forgalomból kivont?
aug. 24. 10:43
 16/16 A kérdező kommentje:

15-ös nek!

Ha visszaolvástál volna érthetőbb lenne számodra is. Igen végleg kivont, Nem feltétlen kell az egész autót földel feltölteni, elég csak szépen elrendezett virágládákkal ellátni, hogy jól is nézzen ki.

aug. 25. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!