Autót mint virágládát, lehet a ház elé kitenni?
Virágtartóként régi szekeret már láttam, az ízlésesen volt elhelyezve és növényekkel telerakva egy település utcáján, hogy mindenki láthassa. Viszont azt szerintem az önkormányzat rakatta ki és tartották rendben.
Te tudod, hogy a településeden mennyire "harapnak" az ilyesféle dolgokra, mennyire szólnak bele, hogy a háza előtti területtel ki mit csinál.
Elméletileg az közterület és az önkormányzat tulajdona, az engedélyük kellene a hasonló dolgokhoz. Viszont soha senki nem kell engedélyeztesse azt se ha a kocsijával áll a háza előtti területen (Budapest kivétel, ott ezért is fizetni kell), növénykaspók elhelyezését sem kell engedélyeztetni. Szerintem (!) ha nem egy roncs elfedésére használod, mert nem akarsz pénzt költeni annak roncstelepre szállítására, és nem valami gazos, csúnya, rendetlen "alkotás" lesz a végén, akkor csináld nyugodtan.
Néha kellene új ötletek amikkel fel lehet dobni az utcát, a környéket. Csak ne feledd, hogy utána neked kell mindig rendben is tartanod, nem válik önkormányzati felelősséggé csak mert kint van az utcán.
Veszélyes hulladék az autó.
Amellett hogy ronda, gyakorlatilag környezetszennyezés.
A közterület nem a tiéd, oda - jogilag - egy virágcserepet se rakhatsz le anélkül, hogy engedélyeztetnéd a terület tulajdonosával, azaz, az önkormányzattal.
Az más dolog, hogy faluban ilyenekkel alapból nem szoktak foglalkozni. Már csak azért se, mert az emberek ismerik egymást (azt meg nem tudják, hogy a másik ember kit ismer), és nem akarnak haragost maguknak.
De ha bárki feljelent, akkor már a jegyzőnek, v. valami önkormányzati embernek muszáj hivatalból állást foglalni. És az valószínűleg nem az engedélyezés lesz, mivel egy ilyen precedens után sokan különféle szemeteket kezdenének az utcán tárolni, hogy ennek lehetett, akkor nekem miért nem.
Ha biztosra akarsz menni, kérdezd meg a jegyzőt. Vagy ha félsz, hogy mit fog mondani, akkor ne kérdezd meg, mert ha a tiltása ellenére csinálod, akkor biztos lehetsz a magas összegű büntetésben.
Nem egy rossz ötlet, elég kreatív, de azért az autó legyen teljesen megcsinálva annyira hogy ne egy lepusztult roncs legyen amit magához vett a természet, hanem legyenek kiszedve belőle az alkatrészek, meg persze ne legyen olajos, zsíros stb... Ha rozsdás akkor legalább annyira legyen lekezelve hogy na rohadjon tovább. Ha igényesen megcsinálod akkor mutatós darab is lehet. De semmiképp se úgy nézzen ki mint egy elhanyagolt roncs ami csak oda be lett dobva és ennyi.
Egyébként láttam én már olyat hogy régi biciklit használtak virágtartónak, meg motort is. Meg van egy ismerősöm aki egy régi csónakot használt hasonló célokra.
#7: Az nem mentség a te környezetszennyezésedre (esztétikailag is), hogy más is azt csinálja.
Egyébként, mivel veszélyes hulladék, nem tudod ártalmatlanítani. Sőt tovább megyek, eleve nem is létezhet törvényesen a roncs nálad papírok nélkül. Pont az ilyen esetek miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!