Kezdőoldal » Otthon » Kert » Alkalmankénti locsoláshoz...

Tomq111 kérdése:

Alkalmankénti locsoláshoz kerti szivattyú és áramláskapcsoló mellé indokolt a hidrofor tartály?

Figyelt kérdés

aug. 18. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Ha csak öntözni akarsz vele akkor elég egy szivattyú.
aug. 18. 14:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Az áramláskapcsoló azért kellene, hogy bekapcsoljon a szivattyú ha megnyomom a locsolópisztolyt.
aug. 18. 14:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem kell. Az áramláskapcsoló folyadèk mozgásra kapcsol, szivattyú adja a nyomást.

A hodrofor tartálynál a tartályban lèvő összenyomott levegő adja a nyomást

aug. 18. 14:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem áramláskapcsoló sincs, bekapcsolt, rögzített állapotban hagyom a locsolópisztolyt és kész.
aug. 18. 14:50
 5/9 anonim ***** válasza:

A locsolópisztolynak kicsi a vízáteresztő képessége!

Az én szivattyúm 50litert nyom percenként, én egy öntözőkanna rózsáját erősítettem fel a slag végére. Azon kényelmesen átmegy az percenkénti 50liter és jól is lehet vele öntözni.

aug. 18. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de figyelek, mert a miénket nem lehet folytani. Amint pisztolyt teszek rá és "elzárnám", rögtön leállítja a szivattyút a hővédelem.
aug. 18. 15:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem kell tartály, elég az áramláskapcsoló.

"rögtön leállítja a szivattyút a hővédelem."

Nem az áramláskapcsoló állítja le? Annak pont ez a feladata.

aug. 18. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Passzolom, nem értek hozzá, csak hát ez így nem túl praktikus. Hiába kút, meg "ingyen víz", meg nem tudom, azért nekem csak pazarlás feeling a vakvilágba ellocsolni egy rakás vizet.
aug. 18. 18:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát igen, egy műszakilag hibátlan szivattyú nem tud túlmelegedni, mert a víz folyamatosan hűti. Az lehetséges, hogy az áramlást figyeli, és ha alacsony, akkor leáll. Az is lehetséges, hogy létezik olyan, ami direkt nem működik alacsony áramlásnál, nehogy akkorára nőjön a belső nyomás, ami kinyomná a szimeringet.

Hidrofor teljesen felesleges. Annak házi vízműnél van szerepe:

- Ha megnyitsz vagy elzársz egy csapot, akkor a hidrofor tompítja a nyomásütést (vízkalapácsot), ami a víz tehetetlenségéből adódik, és plusz terhelést ad mindennek. De te folyamatosan öntözöl, nem nyitod-zárod felváltva.

- Kis mennyiségű víz kiengedésekor (kézmosás) nem feltétlenül indul be a szivattyú, tehát csökkented az ezzel járó terhelés mennyiségét. Öntözésnél hosszabb időn át engedsz ki nagyobb mennyiségű vizet, a szivattyúnak úgyis be kell indulnia.

Ha csak ritkán öntözöl, akkor tényleg nem is fontos áramláskapcsolóra se költeni, a pisztolyt rögzíted, és vagy egy fa alá rakod, vagy egy vödörbe, vagy valaki tartja, ameddig odaérsz.

aug. 19. 08:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!