A műtrágya az mesterséges anyag, azért az a neve, hogy "mű"? Vagy azért, mert valójában nem trágya? És ez jót tesz a talajnak vagy hosszú távon árthat? Ezek szerves vagy szervetlen anyagok?
Nagyon köszönöm a válaszokat. Még sohasem használtunk műtrágyát, de nem néztem eddig utána.
Komposztálunk.
Nemrég voltam vérvételen és a foszfor szintem magasabb volt kicsivel, mint a határérték. Lehet, hogy amiatt, mert bolti, nem bio növényeket ettem?!
Ha kicsivel, abból nincs mèg gond.
De nem a bolti növènyektől, mert akkor sokmindenkinèl is előfordulhat. Vagy foszforban dús èteleket ettèl(hiába bio), vagy pl nem jó veseműködès stb.
De ezeket megtalálod a neten.
#6 Semmi köze a foszforszintednek ahhoz hogy műtrágyát használnak a növénytermesztésben, mivel az egész életedben eddig ilyen növényeket ettől meg olyan állatokat amik műtrágyával termelt növényeket ettek.
Vagy most azt akarod mondani, hogy eddig gyerekkorodtól csakis biokertészetekből meg biogazdaságokból vásároltál minden élelmiszert?
#6 Inkább nézz utána mit jelent ha nem jó a foszforszinted, semmi köze a műtrágyákhoz!
Olvasd el ezt, a saját szervezeted anyagcsere problémája miatt nem jó, mert nem tudja a bevitt tápanyagból valamiért most a megfelelő mennyiséget felvenni. Leírják mit jelent ha túl magas, meg mit ha túl alacsony a foszfor szinted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!