Olyan anyagot keresek, amit egy kerti tóhoz viz záró felületként használhatok, de nem mesterséges muanyag, hanem valami természetesebb. Vagy olcsó anyag, ami nem annyira káros mint a műanyag, egyedileg formázható, és tartós.?
Attól függ, mi az az olcsó.
Fazekasmasszát már 3000 Ft körül lehet venni, nekem van olyan hőlégfúvóm, ami 900 C° fok fölött is dolgozik, azzal rászárítod a mázat, csak előtte jól le kell döngölni a talajt.
Előtte csináld meg kicsiben.
Nem teljesen tökéletes, de ha nem törik el, akkor nem sok vizet ereszt.
Szerintem ólommenteset nézz.
Így is van...maradjál zöld, mert hülyeség filléres tófóliával megoldani a kérdést.
Ehelyett bányásszál és hordjál haza agyagot, vagy hozassál pár m3 sódert, + pár mázsa cementet meg egy betonkeverőt + vasháló sem ártana, hogy összetartsa a betont ha szétfagyna..stb...
A másik gond, hogy egyszer majd ha megszünteted, ezt nem lesz annyira egyszerű elbontani, mint kikukázni egy tófóliát.
De hajrá!
Nem értem, hogy mi a probléma a műanyaggal. Mi a problémája vele a mai világnak? Gyerekkoromban mindent papírba csomagoltak, aztán kitalálták, hogy legyenek műanyagzacskók, mert a papírhoz rengeteg fát kell kivágni és ez károsítja a környezetünket. Most ismét visszatérünk ahhoz, hogy papírzacskóba mindent és még büszkén is hirdeti egy-egy cég, hogy az Ő csomagolásuk papír, azaz sikeresen kivágattak egy fát!
Nálam is műanyag fólia van a tóban, az elmúlt 20 évben egyszer cserére szorult. Kivettem a helyéről, lemostam és elvitte a szelektív hulladékgyűjtő autó! Abból ismételten műanyag lesz. Ellenben ha már papírzacskó, a papírzacskód tévhittel ellentétben, hogy abból újra papír lesz, az esetek többségében a hőerőművekben ég el és az meleget és áramot ad neked, így valósul meg az újrahasznosítása!
Nincs semmi baj a műanyaggal, ha az a helyére kerül, végtelenszer újrahasznosítható és könnyen, egy primitív technológiával megtehető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!