Kifordult fa még megmenthető vajon?
Van egy kétéves akácfám. Gyönyörűen növekedett eddig. Nemrégiben módosítottam a locsolási szokásaimon, és heti egy alkalommal, de akkor 3-4 órás öntözés helyet automata vezérlésre bízva napi háromszor locsoltam. Ez nyilván túlzás, le is állok vele. Közben volt egy-két vihar.
Tegnap reggel még semmi nem látszott, de estére erősen megdőlt.
Kötéllel visszahúztam függőlegesre, kikötöttem. Próbáltam vasrudat leverni mellé, hogy ahhoz rögzítsem, de túl puha a talaj. Gondolom a sok víztől.
Mit tudok még tenni, hogy megmaradjon?
Vasrúd is jó, csak ne közvetlen mellé verd le, hanem ahol már megáll. Aztán hosszabb madzaggal húzasd hozzá. Ha van 2 vasrúd, az még jobb.
Kellően magasan kell megkötni, különben a kötésnél eltörhet.
Ha közvetlenül mellé versz le faoszlopot, eltalálhatod akár egy főgyökerét is. (Távolabb is persze, de ott már azért kisebb az esély.)
Ha folyamatosan öntözted, akkor nem eresztett túlságosan mély gyökeret, mert könnyebben is vízhez tudott jutni.
Ennek már annyi, engedd el, ültess másiakt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!