Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kifordult fa még megmenthető...

Kifordult fa még megmenthető vajon?

Figyelt kérdés

Van egy kétéves akácfám. Gyönyörűen növekedett eddig. Nemrégiben módosítottam a locsolási szokásaimon, és heti egy alkalommal, de akkor 3-4 órás öntözés helyet automata vezérlésre bízva napi háromszor locsoltam. Ez nyilván túlzás, le is állok vele. Közben volt egy-két vihar.

Tegnap reggel még semmi nem látszott, de estére erősen megdőlt.

Kötéllel visszahúztam függőlegesre, kikötöttem. Próbáltam vasrudat leverni mellé, hogy ahhoz rögzítsem, de túl puha a talaj. Gondolom a sok víztől.

Mit tudok még tenni, hogy megmaradjon?

2024. júl. 20. 06:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
10. Tudom, csak gyep közepén van. Az meg szárazságtűrő, de a mostani extrém szárazság+forróság kicsit látszik rajta, és az automatizált locsolást túltoltam. Hajnalban vagy késő este kellene locsolni, de akkor nem vagyok üzemképes. Ezért vette a vezérlőt, csak ostobán állítottam be.
2024. júl. 20. 10:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Vasrúd is jó, csak ne közvetlen mellé verd le, hanem ahol már megáll. Aztán hosszabb madzaggal húzasd hozzá. Ha van 2 vasrúd, az még jobb.

Kellően magasan kell megkötni, különben a kötésnél eltörhet.

Ha közvetlenül mellé versz le faoszlopot, eltalálhatod akár egy főgyökerét is. (Távolabb is persze, de ott már azért kisebb az esély.)

2024. júl. 20. 15:37
 13/14 anonim ***** válasza:
33%

Ha folyamatosan öntözted, akkor nem eresztett túlságosan mély gyökeret, mert könnyebben is vízhez tudott jutni.

Ennek már annyi, engedd el, ültess másiakt.

2024. júl. 20. 16:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Nálunk a közeli parkot fásította a város. Azóta minden fa 45° ban nő..
2024. júl. 23. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!