Lekonyult levelű körte csemete megmenthető?
Figyelt kérdés
Márciusban ültettem egy conference körtét, szépen fejlődött is egészen néhány héttel ezelőttig. Teljesen ellepték a hangyák és a pajzstetvek, körterozsdát is látok rajta. A levelek lekonyultak és nem tudom nem pusztult-e el teljesen? Érdemes lenne permetezni vagy már ilyenkor halott? (képet csak később tudok küldeni)2023. jún. 16. 20:44
1/3 anonim válasza:
Hát azt csak meg tudod állapítani, hogy zöldek a levelek, vagy barnák? (Legalábbis, nem írtad le ide.)
Ha zöldek a levelek, akkor nyilván él még. És ameddig él, addig érdemes próbálkozni permetezéssel.
Agyonöntözés nem lehetett? Mert az is okoz ilyen tüneteket.
2/3 A kérdező kommentje:
Még zöldek a levelek és nem öntöztem mióta elültettem, csak öntözéskor, mert utána bőven esett ugyebár egész tavasszal.
2023. jún. 17. 16:45
3/3 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy nem volt elég jó a beiszapolás, és nem ártana egy öntözés.
Mindenesetre, permetezz valami felszívódó gombaölővel, meg rovarölővel. Minél előbb, annál nagyobb az esély, hogy megmarad a fa. (Még ha leesik minden levél, de zöldek maradnak a hajtások, akkor sincs minden veszve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!