Gyümölcsfa csemete ültetés. Meddig maradhat sárban? Azt mondják, jó nedves, sáros talaj kell egy facsemete átültetéséhez.
Most ültetted át? Akkor 1 hajtást hagysz a tetején, a többit leszeded. Mivel nincs gyökér, ami eltartana többet. Ha majd befogan, és működnek a gyökerek, majd lesz több levél. Most már nagyon el vagy késve, mások a szabályok.
Ültetéskor szoktam beiszapolni, utána már csak akkor öntözöm néha, ha aszály van. (Ültettem már életemben 200 fát, és így működik.)
Ha túl sokáig áll sárban a gyökér, az nem tesz jót neki. Van olyan, pl. őszibarack, meggy, stb., aminek a gyökere képes akár el is pusztulni a túlöntözéstől.
Év közben ne az érdekeljen, hogy porzik-e a felszín, hanem hogy a gyökérszint mennyire nedves.
Köszönöm. Napok óta esik. Az esőt ne mtudom szábályozni. Most akkor fulladnak a gyökerei?
Az valóban életmentő, ha leszednék néhány levelet róla?
Tanácstalan vagyok. Ha ti facsemetét átültettek, és onanntól mindennapos az esőzés, akkor kevés esély van, hogy túléli a fa?
És tényleg le kell szednem róla néhány levelet, hogy esély legyen a túlélésére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!