Ebböl a fa gyökérzetből vagy nemtudom mi ez, hogyan lehetne kis csemetét nevelni?
Találtam a kertben,
Egy régi öreg fa alatt volt,
Szeretnek kis fa csemetét tovább ültetni abból a fajtából,
lehetne?
Beraktam vízbe , úgy látom naponta kicsiket nagyobb a hajtás rajta,,
Azthiszem, piros pogácsa alma.
Nemvárok különlegeset, de , hogy tudnék kis fát nevelni belőle?
Ott a vízben nemlehet minig
#4 Az almát meg nagyon könnyen át lehet oltani, az összes fa közül az almánál szokott lenni a legjobb eredési arány.
Ha ez most szépen megnő neki, a következő tél végén szed oltóvesszőt az almafáról, beteszi hűtőbe, márciusban pedig átoltja. Vagy ha nem jövőre, akkor az azutáni évben.
Ha át akarod oltani, akkor legjobb, ha egyből a végleges helyére ülteted. De úgy, hogy egy gödörben legyen jelenleg ültetés után, amit nem töltesz még fel. Épp csak a hajtás teteje látszódjon ki, aztán később tegyél rá még pár centi földet, ősszel meg töltsd fel vízszintesre. És akkor, feltöltve ez a gyökérdarab legalább 30 cm mélyen legyen, vagy mélyebben. Így már nem kell neki befogni egy későbbi átültetésnél. (Ha most még nincs meg a helye, akkor mehet nagy cserépbe v. vödörbe, de akkor a gyökerek körbe-körbe fognak nőni, nehezebb lesz az indulás ültetéskor.)
Azzal rosszat tettél neki, hogy vízbe tetted, meg azzal is, bent tartottad.
Jól írják, az nagyjából kizárt, hogy érdemi termése legyen, mert biztos oltvány volt. Át kell majd oltani, jövő tavasszal. (Nekem is van ilyen pogácsaalmám, hát, ennél csak jobb minőségű almákat lehet kapni a faiskolákban. Savanyú, semmi íze ezen kívül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!