Szilfa utcafronra?
Az utcafrontunk déli fekvésű, nagyon meleg van és csak fű.
Szilfát tudnék szerezni nagyon kedvező árban, viszont kvázi közel van a kerítés (1,5m kb.) illetve a ház fala is (4-5 m kb.)
Semmilyen infót nem találok a gyökérzetéről.
Tudnátok segíteni?
Ültess gyümölcsfát.
Vagy nem elég az 5m magasság?? Ami várhatóan 5 év múlva lesz.
Bőven elég volna a gyümölcsfa 5 métere, de arra nincs sajnos munka mellett időm, hogy karban tartsam úgy ahogy azt kell :/
A császárfát még meggondolom! Köszönöm
Na én az ég világon nem találtam semmit, ezért kérdeztem itt.
Köszönöm! :)
A császárfa azért lett lepontozva a vérbe, mert kifacsarja a talaj vízkészletét, rémesen vízigényes. És néhány faja invazív.
A fának nemcsak magassága van, hanem szélessége is. A szilt én azért ejteném ki, mert nemcsak piszok magas (20+ méter) hanem széles is.
Gömbfában nem gondolkodsz esetleg? Városi fák, nálunk is rengeteg van belőle, belvátosban, kertvárosban, útszélen, nincs velük sok gond. Felénk a legmenőbb a gömbkőris, de vannak gömbjuharok, gömbakácok, gömbszivarfák és néhány gömbhárs is. Ezek 5-6 méter magasak (vezeték alatt is okék), hasonlóan szélesek, naturálban gömb formájúak (metszeni nem kell), némelyik hoz virágot és termést, némelyik nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!