Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit csinálnátok a halastóval?

Mit csinálnátok a halastóval?

Figyelt kérdés
Vettünk egy ingatlant és van benne egy nagyon pici halastó koi pontyokkal, úgy tudom azért van gond a gondozással, etetés szűrőtisztítás, tótisztítás és társai nem tudom hogy megéri e fenntartani, mennyi plusz munkával jár...
tegnapelőtt 20:30
A kérdező szavazást indított:
Mindenképpen megtartanám
Felszámolnám az egészet
11 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem gond a víz táplálás akkor biztos megtartanám.

Kedves élőlények,nekem is volt .

tegnapelőtt 21:07
 2/6 A kérdező kommentje:
A levegőztető hangja ami nagyon idegesítő pláne egy csendes nyári este..
tegnapelőtt 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
#2 Cseréld ki! Vegyél helyette olyat ami inkább a vízesés vagy csobogó patak hangjára hasonlít és máris nem lesz gond vele.
tegnapelőtt 22:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp nem számolnék fel egy meglévő tavat, de a "nagyon pici" és a "koi" nem működik együtt. 50-70 cm közötti nagy dög halakról van szó. Nézd csak: [link] A tavi aranyhalak is megnőnek 30 centisre.

A nem megfelelő tartási körülmények megnyomorítják a halakat:

[link]

Szóval én legelőször azt mérlegelném, hogy egyáltalán a tó alkalmas-e halak tartására. Ha nem, akkor a koikat elajándékozom. Elgondolkodom azon, hogy kell-e nekem aranyhal vagy átalakítom természervédelmi tavacskává, telerakom lehetőleg őshonos növénnyel (aranyhal, koi mellett esélye sincs a növényeknek). Bár lehet akkor azért fogsz sírni, mert brekeg a béka.

Tó fenntartása: ugyanazokat a koncepciókat kell megérteni, mint egy akváriumnál (mit csinál a szűrő, mi fán terem a nitrogén körforgás, hogyan ne öljük ki a szűrőbacikat stb.) Szóval kötelező olvasmány: [link]

Ha a csobogás idegesít: a vízfelszínen mozgatásával oxigén kerül a vízbe. Nem muszáj brutál hangerővel csobognia, a vízfelszín mozgatása legyen megoldva.

Ha a karbantartást tartod soknak: kevesebb hal, több víz.

A helyedben nem pörögnék rá nagyon. Utánaolvastok, kipróbáljátok, milyen az élet ezzel a tóval. A tapasztaltak alapján léptek tovább.

tegnap 05:49
 5/6 mindentudó99 ***** válasza:
Nekem van egy 15 M3-es. Évente egyszer iszapolni kell. Megy egy vízforgató éven át
tegnap 13:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Na, ez kb. olyan kérdés, mint hogy megéri-e bzinak lenni. Eleve, mit értesz azon, hogy megéri-e?

Anyagilag nyilván nem éri meg, ha nincs belőle bevételed. Kiadásod viszont van.

Hogy jól fogod-e érezni magad tőle? Azt meg a Földön élő 8 milliárd ember közül kizárólag te tudod megtippelni. Ha nekem kellene más férfiakkal dugni, én nem érezném jól tőle magam. De mások meg ezt szeretik. És ugyanígy van a haltartással is: egyeseknek örömet okoz, másoknak csak gondot.

Én a magam részéről gyerekkoromban odalettem volna érte, de most már gondolkodás nélkül eladnám a halakat. (Megenni se szeretem a halat.)

ma 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!