Hogy tudom megnézni, hogy él e még a gyümölcsfa csemetém?
Kicsit későn, késő tavasszal ültettem kis facsemetéket, amik tele voltak levelekkel már.
Most elkezdtek megégni, van aminek leszáradtak a levelei.
Nem is fognak már megmaradni?
Hogy tudom később leellenőrizni, hogy élnek e még?
Sokkal könnyebb kinyírni egy facsemetét a túlöntözéssel, mint a túl kevés öntözéssel. Ha ültetésnél rendesen beiszapoltuk, és rendesen megmetszettük, akkor nem kell ész nélkül öntözni.
Ha már leveles korban ültetjük, akkor le kell szedni a leveles hajtások túlnyomó részét.
Én idén 20 centis hajtással is ültettem át körtét, azóta még nem öntöztem (sok eső volt felénk), és szépen néz ki. De csak 1 ilyen 20 centis hajtást hagytam a tetején, vagy 2-nek az aljából hagytam egy centit levél nélkül, a többit meg tőből kitörtem.
Leellenőrizni nem tudod, kérdező, hogy él-e még valamelyik. Csak úgy, hogy metszőollóval levágod, de akkor az a rész már garantáltan nem fog élni...
Ha az ültetésnél valamit elrontottál (pl. éretlen trágyát raktál alá), akkor nincs esélyed. Ha nem rontottál el semmit, akkor még esetleg újrahajthatnak. Azt tudod tenni, hogy vársz, és amelyik akar, az kihajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!